Hava Durumu

:

:

:

CHP Mersin Adayları İktidar Yürüyüşünde Halkla Buluştu

01 Haziran 2018 Cuma 14:42

SONMANŞET.COM- CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Mersin İl Örgütünün düzenlediği İktidar Yürüyüşü etkinliğinde, CHP İl Teşkilatı, mevcut Milletvekilleri ve 27. Dönem Milletvekili adayları halkla buluştu.

CHP Mersin Adayları İktidar Yürüyüşünde Halkla Buluştu

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Mersin İl Örgütünün düzenlediği İktidar Yürüyüşü etkinliğinde, CHP İl Teşkilatı, mevcut Milletvekilleri ve 27. Dönem Milletvekili adayları halkla buluştu.

CHP İl Başkanı Av. Adil Aktay, ilçe başkanları ve milletvekilleri ve milletvekili adaylarıyla partililerin katıldığı İktidar Yürüyüşü ve aday tanıtım etkinliği Müftü Deresi köprüsünde başladı.

Oldukça sıcak hava olmasına rağmen kalabalık ve coşkulu bir şekilde İktidar Yürüyüşü etkinliğine katılan CHP’liler, el ele, kol kola vererek, birlik ve beraberlik mesajı iletirken, yürüyüş sırasında çevredeki vatandaşlar alkışlar ve bayraklarla destek verdiler.

Adayların tanıtımının yapıldığı etkinlikte konuşan CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Türkiye’nin 25 Haziran sabahına CHP’nin aydınlık güneşiyle uyanacağını söyledi.

CHP’nin Türkiye’nin aydınlık geleceği olduğunu belirten CHP İl Başkanı Adil Aktay, “Türkiye çok ilginç bir seçim dönemi yaşıyor.  Bu seçimde vatandaşlarımız,  yalnız partilerden  ve Cumhurbaşkanı adaylarından birini seçmeyecekler.  Aynı zamanda, birbirinden bütünüyle farklı siyasi ve ekonomik sistemler arasında bir tercih yapacaklar. Seçmen, Türkiye'yi ya parlamenter sisteme doğru ya da "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi" adı verilen bir bilinmeze doğru yönlendirecek.” dedi.

Siyasi düzlemde yaşanan "sistem tercihi" meselesinin  ekonomi açısından da geçerli olduğunun altını çizen Adil Aktay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu seçimde ya  iktidarın, yapısal reform enerjisini yitirmiş, çağın gerisinde kalmış,  vizyonsuz  ekonomik modelini tercih edeceğiz. Ya da Cumhuriyet Halk Partisi'nin,  Türkiye'nin dinamiklerine, günümüz dünyasının gereklerine uygun, çokça üretmeyi ve hakça bölüşmeyi amaçlayan kalkınma modelini tercih edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin kalkınma modeli; - Katma değeri yüksek mal ve hizmet üretiminde uzmanlaşmaya;

            - İşgüçünün niteliğini yükseltmeye ve ücretlerin genel düzeyini artırmaya;

            - İşletme ekosistemini dönüştürmeye;

            - Bölgesel eşitsizlikleri ve yoksulluğu ortadan kaldırmaya dayalıdır.

 Ya bu modeli tercih edecek, yeni teknolojilerin ve dijital dönüşümün önümüze koyduğu imkan ve fırsatları değerlendireceğiz... Ya da 4. Sanayi Devrimi adı verilen sürece sırtımızı dönüp, kendi içimize kapanmaya,  birbirimizle dalaşmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi bu seçime, dört başı mamur bir kalkınma programıyla, son derece gerçekçi, kısa ve orta vadeli ekonomik ve sosyal hedefler manifestosuyla giriyor. Siyasette doğru proje üretebilmenin çok basit bir formülü vardır: Hekimden değil, çekenden soracaksınız...  Bizim projelerimiz işte bu bakış açısıyla hazırlandı ve bundan sonra da aynı bakış açısıyla geliştirilecek, zenginleştirilecek. Bugünkü toplantıyı bu açıdan da çok anlamlı ve değerli buluyorum. Mersin, Cumhuriyet Halk Partisi'nin ortaya koyduğu Anadolu Kalkınma Kuşakları yaklaşımında, "Güneş Kuşağı" adını verdiğimiz, Ankara'yla entegre bir ekonomik kalkınma bölgesi içinde çok önemli bir yer tutuyor...  Mersin aynı zamanda, Türkiye'nin lojistik avantajlarını ortaya çıkarmayı amaçlayan,  Merkez Türkiye Programımızın da en önemli merkezlerinden biri... Bu nedenle, 24 Haziran'dan sonra tüm Türkiye'yi güzel günler bekliyor ama, sahip olduğumuz potansiyeller ve avantajlar nedeniyle, güzel günler en çok da biz Mersinlileri bekliyor. Bunu biliyorum, buna yürekten inanıyorum.”

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.