Hava Durumu

:

:

:

CHP Ekonomi Masası Heyeti Tarsus’ta

12 Kasım 2020 Perşembe 20:08

SONMANŞET.COM- CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Ekonomi Masası Türkiye gezisini Mersin'den başlatırken, Tarsus TSO'daki toplantıda ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar masaya yatırıldı.

CHP Ekonomi Masası Heyeti Tarsus’ta

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Ekonomi Masası Türkiye gezisini Mersin’den başlatırken, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar masaya yatırıldı.

Aralarında CHP genel başkan yardımcıları, genel sekreter ve Parti Meclisi üyeleri ve Milletvekillerinin de yer aldığı Ekonomi Masası üyeleriyle birlikte kentin iş dünyası örgütleri ve esnaf temsilcileriyle bir araya geldi.

Heyet önce Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’na geldi. CHP Ekonomi Masası, burada Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası’nın konuğu oldu.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı yaptığı konuşmada ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili görsel bir sunum yaparak kent ekonomisi hakkında detaylı bilgi verdi ve samimi bir ev sahipliği yaptı.

Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya ise gündemdeki konulardan bahsederek özellikle tarım ve sanayi sektöründeki sorunları dile getirdi ve TARSİM konusundaki sıkıntılara vurgu yaptı.

CHP Ekonomi heyeti Başkanı, Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “İlk gezimize Mersin’den başlıyoruz. Mersin’in Türk ekonomi hayatında, tarım hayatındaki önemini dikkate alarak bu geziye başladık” dedi.

Mersin gezisinde iş insanlarıyla, esnafla, sendikalarla ve sivil toplum kuruluşları bünyesinde yer alan meslek kuruluşlarıyla bir araya geleceklerini belirten Öztrak, “Bu dönem ilk gezimize Mersin’den başlıyoruz. Mersin’in Türk ekonomi hayatında, tarım hayatındaki önemini dikkate alarak bugeziye başladık. Hemen bu gezinin ardından yarın Adana var.

Öztrak: Ülkemizde son iki üç gündür yaşananlar normal değil bir yandan diyeceksiniz ki Türkiye'de merkez Bankası enflasyon hedeflemesi yapacak bundan önce de olduğu gibi 100 küsür milyar dolarlık döviz satacaksınız bu olmaz bu yanlıştı ama son günlerde olanlar da yanlıştır kurdaki kontrolsüz hareketlerin merkez Bankası tarafından yumuşatılması lazım yani Türk lirası normal trendlerin dışında bir gerekçe olmadan değerleniyorsa çok hızlı bir şekilde yumuşatmamız gerekiyor. Yani döviz almamız gerekiyor. Merkez bankasının döviz alması gerekiyor sizlerin de buna göre pozisyon almanız gerekiyor şu anda mevcut duruma göre bu Türk lirası içinde olağanüstü hareketlilik yaşanıyor bu nedenlerle Merkez Bankası'nın da müdahale ederek yumuşatması gerekiyor neden lazım derseniz bundan sonraki yapacağınız faiz politikalarını da etkili olması için bunu yapmanız lazım” dedi.

-Ziraat Odasında Tarımın sorunları anlatıldı

Tarsus Ziraat Odası’nda ise Tarım sektöründe yaşanan sıkıntılar masaya yatırıldı.

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı’nın ev sahipliğindeki Tarım Sektörünün sorunlarının enine boyuna detaylı bir şekilde dile getirildiği toplantıda, dikkat çeken husus Mersin’deki ilçelerin Ziraat Odası Başkanlarının da toplantıda bulunmasıydı.

Veyis Avcı, CHP Ekonomi heyetine güzel bir ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.