Hava Durumu

:

:

:

ÇAY Mahallesi TOKİ Konutları 2. Kur'a Çekilişleri Yapıldı

08 Nisan 2023 Cumartesi 15:36

SONMANŞET.COM- AKDENİZ ÇAY Mahallesi'nde, TOKİ tarafından tamamlanan konutların hak sahibi vatandaşlara teslimi için 2'nci kura çekimi törenle gerçekleşti. Noter huzurunda yapılan çekilişe Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak da katılarak vatandaşların heyecanına ortak oldu. Kuralar sonucu 67 konut ile 11 ticarethane daha hak sahiplerine teslim edildi.

ÇAY Mahallesi TOKİ Konutları 2. Kur'a Çekilişleri Yapıldı

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- AKDENİZ ÇAY Mahallesi’nde, TOKİ tarafından tamamlanan konutların hak sahibi vatandaşlara teslimi için 2’nci kura çekimi törenle gerçekleşti. Noter huzurunda yapılan çekilişe Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak da katılarak vatandaşların heyecanına ortak oldu. Kuralar sonucu 67 konut ile 11 ticarethane daha hak sahiplerine teslim edildi.

Konferans salonunda gerçekleşen törene, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın yanı sıra Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri, birim müdürleri ile Çay Mahallesi’nde yaşayan ve yeni yükselen konutlarda hak sahibi olan vatandaşlar katıldı. Törende konuşma yapan Başkan Gültak, bir süre önce gerçekleşen ilk kura çekimi ve sonrasında yapılan anahtar tesliminden sonra Çay Mahallesi’nde birçok ailenin, modern, güvenli, doğalgazlı, otoparkı, yeşil alanı ve çocuk oyun grupları mevcut, altyapısıyla da eksiksiz olan konutlara yerleştiğini hatırlattı.

“Birileri kafanızı karıştırmaya çalıştı”

“Tüm vatandaşlarımız böylesi güzel, modern ve güvenli evlerinde huzur içinde yaşamaya layıktır” diyen Başkan Gültak; “Göreve geldiğimiz 4 yıl önce, Çay Mahallesi yerinde kentsel dönüşüm projemizi hayata geçireceğimizi anlattığımızda birileri projeyi engellemek ve vatandaşlarımızın kafanızı karıştırmak istedi. Ama bugün geldiğimiz nokta açıktır. İşte bugün bu yeni evlerimizin kura çekimini, sonrasında da anahtar teslimini birlikte yapıyoruz” dedi.

“İnsanlarımız artık ısrarla kentsel dönüşümü talep ediyor”

Türkiye’nin, 6 Şubat’ta dünyanın en yıkıcı deprem felaketini yaşadığını hatırlattığı konuşmasında Başkan Gültak, sözlerini şöyle sürdürdü; “Hepimizin canı yandı, insanlarımızı, akrabalarımızı kaybettik. Tabi bu tarihten sonra, bizim yaptığımız bu işin ne kadar değerli ve önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. İnsanlarımız artık kentsel dönüşümü ısrarla ve bir an önce talep ediyor. Neden? Çünkü eski evlerinin güvenli olmadığını, adeta bir tabuta dönüşebileceğini vatandaşlarımız da artık biliyor.

“Deprem değil, çürük binalar öldürüyor”

Başkan Gültak; Adana - Ceyhan veya Kıbrıs’tan geçen fay hattında yaşanacak yüksek bir depremin Mersin’i de çok etkileyeceğini kaydederek “Evlerimiz plansız, projesiz. Sokaklarımız dar ve çarpık. İnsanlarımız park istiyor, yapacak boş arazi bulamıyoruz. Hani kuzey-güney aksları, hani şehir rüzgârı nasıl alacak verecek? Kimse kimseyi kandırmasın! Bu işin tek çözümü kentsel dönüşümdür. Deprem değil, çürük binalar öldürüyor! Binayı eğer kaçak yaptıysanız, statiğini, demirini, betonunu, zeminini dikkate almadan yaptıysanız o bina öldürür. Maalesef anam-babam usulü yapmışız ve bu durum uzun süre yaşanmış. Bu binaların hepsi aslında birer tabut” ifadelerini kullandı.

Başkan Gültak, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile yaptıkları görüşmeler sonucu 5 mahallede daha yerinde kentsel dönüşüm projelerinin hazır olduğunun altını çizdi. Barış Mahallesi’nde de önümüzdeki aylarda tüm konutların bitirilip hak sahiplerine teslim edileceğini sözlerine ekledi.

İlk 2 dairenin kurasını Başkan Gültak çekti

Konuşmasından sonra Başkan Gültak, TOKİ konutları 2’nci kura çekimi için hazırlanan isim listeleri arasından 2 çekiliş yaparak, kuradan isimleri çıkan Çay Mahallesi sakini vatandaşlara yeni evlerini teslim etti, hayırlı olmasını diledi.

Öte yandan; geçen yıl Ekim ayında, yine TOKİ yetkililerinin katılımı ve Noter huzurunda yapılan kura çekimi yapılmış, 10 Mart’ta da 14 adet 3+1 oturumlu daire; 14 adet 2+1 oturumlu daire ile 12 işyerinin hak sahiplerine anahtar teslimi yapılmıştı. Kura çekimi ve anahtar tesliminden sonra birçok vatandaş, Çay Mahallesi’nde yükselen yeni ve modern evlerine taşınmıştı.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.