Hava Durumu

:

:

:

Çamlıyayla’daki etkili yağışların köylere verdiği zarar araştırılıyor

30 Mart 2018 Cuma 16:12

SONMANŞET.COM- Çamlıyayla ilçesinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Pamukluk barajındaki tünelin patlaması sonucu meydana gelen taşkından etkilenen 6 köyde incelemeler sürdürülüyor.

Çamlıyayla’daki etkili yağışların köylere verdiği zarar araştırılıyor

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Çamlıyayla ilçesinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Pamukluk barajındaki tünelin patlaması sonucu meydana gelen taşkından etkilenen 6 köyde incelemeler sürdürülüyor.

Çamlıyayla’nın dağlık bölümlerinde son günlerde etkisini yoğun bir şekilde gösteren etkili yağışlar nedeniyle yüksek kesimlerden gelen sel suları Tarsus ilçesine bağlı Çakırlı, Cinköy, Çiriştepe, Karadiken, Tepeköy ve Taşçılı köylerinde narenciye ve meyve ağaçlarının ekildiği araziler ile inşaatı devam eden Pamukluk barajındaki iş makinaları ile 6 köyün motopomp ve sulama tesisleri sular altında kalarak zarar gördü.

Can kaybının yaşanmadığı, ancak oldukça etkili olduğu yağışlar nedeniyle ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri maddi hasara ilişkin çalışmalarını sürdürürken, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, zarar gören bölgede incelemelerde bulundu ve muhtarlardan bilgi aldı.

Çakırlı Mahallesi Muhtarı Ziya Daylak, “Çamlıyayla bölgesine son günlerde aşırı yağış düşmesinden dolayı yükselen su halen çalışmaları devam eden Pamukluk Barajı’nın sulama suyu tünelinde hasara neden oldu. 4.5 metre çapındaki tünel içinden basınçlı şekilde akan su tünelin çıkış noktasında bulunan Keşbükü ırmağının da bulunduğu alanda, özellikle meyve bahçelerine büyük zarar verdi” dedi.

Olay sırasında tünel içinde çalışan işçilerin son anda dışarı çıkmalarıyla can kaybının yaşanmamasının büyük bir şans olduğunu kaydeden Muhtar Ziya Daylak, “Suyun aşırı yükselmesi nedeniyle halen yağım çalışmaları süren tünelin giriş noktasında bulunan bendin yıkılmasına neden oldu. O sırada aldığımız bilgiye göre tünel içinde çalışan 10 ile 15 arasında işçi son anda kendilerini dışarı atarak canlarını zor kurtardı. Tabi bölgede bulunan vatandaşlarımızın da zarar görmemesini büyük bir şans olarak nitelendiriyoruz. Çiftçilerimizin maddi zararları var; bununda bir an önce giderilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer’de bölgede inceleme yaparak vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Ergezer, “Bölge çiftçileri olarak Pamukluk Barajı’nın bitmesini büyük bir umutla beklerken, daha baraj çalışması bitmeden böyle bir olayla karşılaşmış olmak bizleri gerçekten korkuttu. Çünkü bu barajın bitmesiyle 65 bin dönümlük  tarım arazisi sulanabilecek. Umarım bir daha böyle bir şey yaşanmaz ve gerekli olan tedbirler alınır. Özellikle zarar gören çiftçilerimizin zararları da Devletimiz tarafından karşılanmasını umut ediyoruz. Hiç olmazsa çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının faizsiz olarak ertelenmesini istiyoruz” diye konuştu.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.