Hava Durumu

:

:

:

Büyükşehirde Grev Kararı: Vahap Seçer, Buda Geçer

27 Ağustos 2020 Perşembe 13:28

SONMANŞET.COM- CUMHURİYET HALK PARTİSİ Yönetimindeki Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine sendika grev kararı aldı. İşçiler grev ilanı kararını, Makine İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı binasına astı.

Büyükşehirde Grev Kararı: Vahap Seçer, Buda Geçer

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- CUMHURİYET HALK PARTİSİ Yönetimindeki Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine sendika grev kararı aldı. İşçiler grev ilanı kararını, Makine İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı binasına astı.

-CHP’li BELEDİYE YÖNETİMİNDE GREV KARARI

Belediye-İş Sendikası’nın Mersin Büyükşehir Belediyesi ile yürüttüğü toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamadı. CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine sendika grev kararı aldı. İşçiler grev ilanı kararını, Makine İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı binasına astı.

Belediye-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ali Sönmez sendika iççileri ile birlikte Makine İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı’na grev kararını astı. Tüm işçilerin toplu iş sözleşmesi hakkından ve toplu iş sözleşmesiyle güçlendirilmiş bir ücret belirleme ve ücret artışı sisteminden yararlanmasının sağlanması CHP’nin seçim manifestolarından biri olurken 25 yılın ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde özellikle sosyal demokrat parti döneminde grev kararı alınması “Seçer bunu da yaptı” dedirtti.

-“MASADA BİTİRİLSİN”

Mersin Belediye-İş Sendikası Başkanı Ali Sönmez yaptığı açıklamada, toplu iş sözleşmesini masada bitirmek istediklerini belirterek şöyle konuştu, “Büyükşehir Belediyesi’nde 700, MESKİ’de ise 380 işçimiz bulunmaktadır.  6 iş günü içinde işçinin 4/1 imzası alınarak İŞ-KUR Müdürlüğüne verilecek. İŞ-KUR gün belirleyerek işçiler ile birlikte grev oylaması yapılacak. Oylamada çıkan sonuca göre hareket edilecek.  İşçi çalışanlarımız grev isterlerse grev yapılacak. İstenmez ise toplu iş sözleşmesi yüksek hakem kuruluna gönderilecektir. Biz Toplu İş Sözleşmesinin masada bitirilmesini istiyoruz.  Büyükşehir Belediye Yönetimi ise bizim talep isteklerimize olumlu bakabilir. İşçilerimiz çok şey istememektedir. Sadece sofrasındaki ekmeği büyütmek istemektedir ’’

-“HİZMET ETMEK İÇİN BURADAYIZ”

11 Ağustos tarihinde Mersin Üniversitesi'nde görevli Doç. Dr. Hasan Ejder Temiz arabuluculuğunda son toplantıyı yaptıklarını, ancak o toplantıda da ücretleri de kapsayan 22 madde üzerinde anlaşma sağlanamadığını söyleyen Sönmez, bu maddelerin büyük bölümünün para, diğerlerinin de çalışma sistemiyle ilgili maddeler olduğunu belirtti.

Grev kararı aldıklarını, ancak bu kararın her şeyin bittiği anlamına gelmediğini vurgulayan Başkan Ali Sönmez, şöyle devam etti;

"Ben belediye başkanından rica ediyorum. Biz toplu sözleşme görüşmelerini masada bitirmek istiyoruz. Lütfen bizim sorunlarımıza, haklarımıza hassasiyet gösterirseniz, bizim toplu sözleşmeyi bitirmeme gibi bir düşüncemiz yok. Mersin halkına rahat, huzurlu bir şekilde hizmet edelim istiyoruz. Bizim talebimiz bu. Biz Mersin halkına hizmet için buradayız."

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.