Hava Durumu

:

:

:

Büyükşehir Karageçit'te de Gönül Köprüsü Kurdu

23 Ağustos 2021 Pazartesi 22:14

SELAHATTİN ÖZBOZKURT SONMANŞET.COM- Mersin Büyükşehir Belediyesi, merkezde yaşayan yurttaşların kentin farklı noktalarının tarihi ve doğal güzelliklerini görmesine ve gittikleri noktalardaki yöresel ürünlerle buluşmasına olanak sağlayan Kırsal Mahalle Buluşmaları'nın 13'üncüsünü Çamlıyayla ilçesine bağlı Darıpınarı Mahallesi Karageçit mevkiinde gerçekleştirdi. Etkinliğe katılan 60 kişi, su ve yeşilin muhteşem uyumuna ev sahipliği yapan Karageçit'te eşsiz bir gün geçirme fırsatı buldu.

Büyükşehir Karageçit'te de Gönül Köprüsü Kurdu

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Mersin Büyükşehir Belediyesi, merkezde yaşayan yurttaşların kentin farklı noktalarının tarihi ve doğal güzelliklerini görmesine ve gittikleri noktalardaki yöresel ürünlerle buluşmasına olanak sağlayan Kırsal Mahalle Buluşmaları’nın 13’üncüsünü Çamlıyayla ilçesine bağlı Darıpınarı Mahallesi Karageçit mevkiinde gerçekleştirdi. Etkinliğe katılan 60 kişi, su ve yeşilin muhteşem uyumuna ev sahipliği yapan Karageçit’te eşsiz bir gün geçirme fırsatı buldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin öncülüğünde düzenlenen Kırsal Mahalle Buluşmaları, gönül köprüleri kurmaya ve renkli görüntüler yaratmaya devam ediyor. Kent merkezinde yaşayan yurttaşların bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini görmesine, gittikleri noktalardaki yöresel ürünleri tanımasına ve tatmasına olanak sağlayan Kırsal Mahalle Buluşmaları’nın 13’üncüsü Çamlıyayla ilçesine bağlı Darıpınarı Mahallesi Karageçit mevkiinde gerçekleştirildi.

Katılımcılar, Mersin ve Tarsus’tan servislerle alındı

Mezitli Belediyesi eski binası, Forum bağlantı köprüsü ve Tarsus Kültür Merkezi önünden kaldırılan servislerle 60 kişi, keyifli bir yolculuğun ardından Karageçit’e götürüldü. Toroslar’ın muhteşem havasında, su ve yeşilin eşsiz uyumuna sahne olan Karageçit’e giden vatandaşlar büyük heyecan yaşadı.

Çevre mahallelerde yaşan birçok kadın üreticinin binbir emekle ürettikleri kuru incir, çeşitli baharat, meyve ve sebzeler ile daha birçok ürünü en doğal haliyle Karageçit’te kurulan pazar yerinden alma fırsatı bulan gezi grubu, etkinlik kapsamında doğa yürüyüşü de yaptı.

“Muazzam bir doğası var”

Karageçit’e ilk defa gittiğini söyleyen Eda Menekşe, “Muazzam bir doğası var. Belediyemizin etkinliği sayesinde buraları görme şansımız oldu. Ben fotoğrafçılık kulübü öğrencisiyim. Böyle bir yerde hem fotoğraf çekmek hem de doğayı görmek Belediyemizin sayesinde oldu. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Kışlıklarımızı alma şansı buluyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin etkinliklerine sürekli katıldığını belirten Fatma Sibel Çetin ise “Geçen yıl pandemiden dolayı olmamıştı. Daha önceki yıllarda da katılıyordum. Çok memnunum. Köylülerin yaptıklarından ihtiyacımız olan şeylerimizi alıyoruz, kışlıklarımızı alıyoruz. Kendileri yetiştirdiği ve taze olduğu için daha çok hoşumuza gidiyor” diye konuştu.

“Bu tür geziler bizim için adeta bir ilaç”

Grup arkadaşlarıyla birlikte Türk Sanat Müziği’nin eşsiz eserlerini seslendirerek keyifli anlar yaşayan ve yaşatan Adnan Alkan, “Çok yoğun bir pandemi dönemi geçirdik. Çok şükür artık dışarı çıkabiliyoruz. İnşallah bu devam eder. Bu ortamdan kurtulmak, yeniden yaşama dönmek için Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği bu tür geziler bizim için adeta bir ilaç. Kendimize geldik, kendimizi bulduk” diye konuştu.

Karageçit’te yöresel olarak yetiştirdikleri ürünleri satan Fazilet Erdem, “Misafirlerimiz var Tarsus ve Mersin’den. Onlara yetiştirdiğimiz meyvelerden, sebzelerden, ürünlerden ufak-tefek satış yapıyoruz” dedi.

“Vahap Seçer Başkanımıza çok teşekkür ederim”

Darıpınarı Mahallesi Muhtarı Süleyman Tanrıverdi, Karageçit’in güzellikleriyle tanınan bir yer olduğunu vurgulayarak, “Mersin, Adana, Niğde gibi bazı il ve ilçelerden buraya sık sık gezmeye gruplar gelir. Buranın güzelliklerine bakarlar. Burada her gün taze taze ürünlerimiz bulunmakta. Bu projeyi hazırlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ederim. Bunun devamını dilerim” ifadelerini kullandı.

Karageçit’te suya giren uzman yüzücü Fatih Şen de suyun çok derin ve soğuk olduğunu belirterek, “İlk kez katılıyorum bu gezimize; inanın şaşkınım. Gerçekten muhteşem, harika. Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımızın sayesinde böylesi muhteşem manzaraları görmüş oluyoruz” dedi.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.