Hava Durumu

:

:

:

Büyükşehir Engelsiz Park Üyeleri Tarsus'ta Doyasıya Eğlendi

03 Ocak 2022 Pazartesi 13:05

SELAHATTİN ÖZBOZKURT SONMANŞET.COM- Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin engelleri kaldırmak adına özel gereksinimli bireyler ve aileleri için gerçekleştirdiği çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi bünyesinde faaliyet yürüten Engelsiz Yaşam Parkı'nın özel gereksinimli bireyleri ve aileleri Tarsus'ta unutamayacakları bir gün yaşadı.

Büyükşehir Engelsiz Park Üyeleri Tarsus'ta Doyasıya Eğlendi

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin engelleri kaldırmak adına özel gereksinimli bireyler ve aileleri için gerçekleştirdiği çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi bünyesinde faaliyet yürüten Engelsiz Yaşam Parkı’nın özel gereksinimli bireyleri ve aileleri Tarsus’ta unutamayacakları bir gün yaşadı.

Tarsus’un tarihi noktaları olan Kırkkaşık Bedesteni, Eshab-ı Kehf, Ulu Cami, Eski Tarsus Evleri Sokağı ve St. Paul Kuyusu’nu gezen Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nin 9-16 yaş grubunu oluşturan özel gereksinimli bireyleri, Gençlik Kampı’nda zaman geçirdikten sonra, Tarsus Doğa Parkı’na giderek daha önce hiç görmedikleri hayvan türlerini yakından görme imkânı buldu.

“Hem anneler hem de çocuklar mutlu”

Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Parkı Beden Eğitimi Öğretmeni Büşra Endes düzenlenen etkinliğin içeriğinden bahsederek, “Çocuklarımızı Engelsiz Yaşam Parkı’nda zaten farklı branşlarda sosyal anlamda destekliyoruz. Bu soğuk kış günlerinde de çocuklarımızın biraz içleri ısınsın, gezelim, görelim, öğrenelim diye iki tane grup oluşturduk. Bu grubun bir tanesi 9-16 yaş grubu. Hem eğleniyorlar hem de akran yaş gruplarıyla sosyalleşiyorlar. Onlar çok mutlular. Aynı zamanda bu etkinliklere annelerimizi de dâhil ettik. Hem anneler hem de çocuklar mutlu” dedi.

Engelsiz Yaşam Parkı’nın hizmetlerinden faydalanan özel gereksinimli Baran Aygün’ün annesi Selma Aygün de verilen hizmetten dolayı mutlu olduklarını kaydederek, “Çocuklara böyle bir imkân tanıdığınız için çok teşekkür ediyorum. Organizasyondan çok memnunuz, çok mutluyuz, çocuklarımız çok mutlu. Çeşitli hayvanları tanıma fırsatları oluyor” diye konuştu.

“Böyle bir organizasyona katılmak bizi çok mutlu etti”

Özel gereksinimli bir çocuk annesi olan Betül Tosun da yapılan etkinliğin kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, “Engelsiz Yaşam Parkı’na başladıktan sonra çocuğumda güzel bir ilerleme kaydettik ve böyle bir organizasyon olduğu için çok ama çok teşekkür ederiz. Gerçekten içinde yer almak bize çok güzel şeyler katıyor. Çok güzel anılar biriktiriyoruz. Hele bu pandemi sürecinde uzun bir süre evde kalmanın sıkıntılarını yaşadıktan sonra böyle bir organizasyona katılmak bizi çok mutlu etti. Büyükşehir Belediye Başkanımıza da sevgi ve selamlarımızı iletiriz” ifadelerine yer verdi.

 

Engelsiz Yaşam Merkezi’nin özel gereksinimli bireylerinden Ecrin Tosun ise “Ben Tarsus’a geldim. Çok mutluyum, çok da sevinçliyim. Hayvanlara baktığım için çok heyecanlıyım, sevgilerimle” dedi.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.