Hava Durumu

:

:

:

Burhanettin Kocamaz’a CHP’nin de Kapıları Kapandı

05 Kasım 2018 Pazartesi 18:33

SONMANŞET.COM- Kendi partisi olan MHP'nin Genel Başkanı tarafından yeniden aday gösterilmeyen, ancak farklı partilerden aday olabilmek için arayışlara giren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a, Cumhuriyet Halk Partisi'nin de kapıları kapandı.

Burhanettin Kocamaz’a CHP’nin de Kapıları Kapandı

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Kendi partisi olan MHP’nin Genel Başkanı tarafından yeniden aday gösterilmeyen, ancak farklı partilerden aday olabilmek için arayışlara giren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a, Cumhuriyet Halk Partisi’nin de kapıları kapandı.

CHP Genel Başkan yardımcısı Seyit Torun’un bugün yaptığı açıklamanın ardından, Kocamaz’ın hayalleri CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay’ın yaptığı yazılı açıklamayla hayal kırıklığıyla sonuçlandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Adil Aktay’ın,  Cumhuriyet Halk Partisi’nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı hakkında çıkarılan manüpilasyonlara yönelik algı içerikli haberlere karşı yaptığı yazılı açıklama aynen şöyle:

“Cumhuriyet Halk Partisi,  yerel seçimlere giderken, Mersin'in en güçlü, en hazır ve en iddialı partisidir.  Bu durumun kimi çevrelerde büyük bir rahatsızlık yaratmakta olduğunu,  partimizin Büyükşehir Belediye Başkan Adayının kim olacağıyla ilgili olarak üretilen, akıl ve izan dışı haberlerin bolluğundan da görebiliyoruz. Son olarak,  Cumhuriyet Halk Partisi'nin, Mersin'de aday göstermeyeceği ve başka bir partinin adayını destekleyeceği dahi yazılabilmiştir.

Partimizin yetkili kişi ve organlarının açıklamaları ortadayken,  bütünüyle spekülasyon ve manipülasyon amaçlı bu tür sözde haberleri ciddiye alabilmek mümkün değildir.

Bilindiği gibi, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu,  Cumhuriyet Halk Partisi'nin, Türkiye'nin her yerinde kendi belediye başkan adaylarını çıkaracağını defalarca açıklamıştır.  Son olarak, Genel Başkan Yardımcımız Sayın Seyit Torun da Cumhuriyet Halk Partisi'nin bin 398 belediyede kendi adayını göstereceğini vurgulayarak, "şu ya da bu partinin lehine hiçbir yerde parti adayımızı çekmemiz mümkün değildir. Buna tüm kentler gibi elbette Mersin de dahildir” diyerek bir kez daha bu gerçeği hatırlatmıştır.  Ben de Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı olarak geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısıyla aynı gerçeklere dikkat çekmiştim.

Bütün bunlara rağmen hala spekülasyonlardan medet umanların, manipülasyonla sonuç alabileceklerini sananların, şu gerçeğe kendilerini bir an önce alıştırmalarında yarar vardır:

Cumhuriyet Halk Partisi, örgütünün isteklerine, Mersin kamuoyunun beklentilerine uygun olarak belirleyeceği ve Cumhuriyet Halk Partililiği tartışılmaz bir adayla Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanacaktır.”

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.