Hava Durumu

:

:

:

Bozdoğan'ın Yeni Galericiler Sitesi Önerisi Yine Reddedildi

04 Şubat 2023 Cumartesi 22:58

SONMANŞET.COM- Tarsus Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirilirken, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'ın, geçtiğimiz yılda gündeme getirip meclis tarafından reddedilen yeni Oto Galericiler Sitesinin yapılmasını yeniden gündeme getirme önerisi yine red edildi.

Bozdoğan'ın Yeni Galericiler Sitesi Önerisi Yine Reddedildi

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Tarsus Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirilirken, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'ın, geçtiğimiz yılda gündeme getirip meclis tarafından reddedilen yeni Oto Galericiler Sitesinin yapılmasını yeniden gündeme getirme önerisi yine red edildi.

Mecliste, İçişleri Bakanlığı’nın, Cumhurbaşkanlığı’nın ve Ticaret Bakanlığı’nın ikinci el oto galericileri ilgilendiren genelge ve kararnamelerinde, oto galeri sitelerinin can ve mal güvenliği gereği şehir dışından uzak bir yere taşınmasını ve Tarsus Belediyesi’nin de bu genelgelere göre uygun olarak Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan belediyeye ait alanda oto galeri sitesi yapılabilmesi için arsa payı inşaat sözleşmesini ve belediye hissesine isabet eden bölümlerin bağımsız satışı ve devri konusunu içeren maddenin komisyona gitmesini içeren maddesi, AKP ve MHP’nin yanı sıra bazı CHP’li meclis üyelerinin de olumsuz oy kullanması ile reddedildi.

Tarsus Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan Başkanlığında belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Başkan Bozdoğan'ın geçtiğimiz Eylül ayında oto galericiler sitesi yapmak için Fevzi Çakmak Mahallesinde hissesi bulunan arazi ile ilgili arsa payı karşılığında inşaat sözleşmesi yapılma talebi CHP, AKP ve MHP’li çeşitli meclis üyelerinin ret oyu vermesi ile reddedilmişti. Teklif bir kez daha meclise getirildi. Mecliste İçişleri Bakanlığı’nın “ikinci el oto galerileri hakkında genelgesi”, Cumhurbaşkanlığı’nın “İşyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair 8.14. maddesi” ve Ticaret Bakanlığı’nın  “ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticaretine “ dair yönetmeliklerine göre oto galeri sitelerinin çevreye, alt yapıya ve trafiğe getirdiği yük ile can ve mal güvenliği riskine ilişkin oto galerilerinin yerleşim yerleri alanları dışında bir yere taşınmasını içeren genelgeler meclis üyeleri ile paylaşıldı. Bu genelgelere göre Tarsus Belediyesi’nin kentin nüfusu ve halkın can ve mal güvenliği göz önüne alınarak yeni bir oto galeri sitesi yapması için göreve çağırıldığı belirtildi. Bu genelgelere binaen yeni bir oto galeri sitesi yapılması için şartları uygun hale getirerek mülkiyeti Tarsus Belediyesi’ne ait Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan taşınmaza oto galericiler sitesi yapılmasına yönelik arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesini içeren ve 2886 sayılı devlet ihale kanunu hükümlerine uygun olarak belediye hissesine isabet eden bağımsız bölümlerin satışı ve yükleniciye isabet eden bölümlerin devredilmesi konusunda belediye meclisine sunulan evrak AKP, CHP ve MHP’li çeşitli meclis üyeleri tarafından oy çokluğu ile reddedildi.

HALKIN CAN VE MAL GÜVENLİĞİ ÖN PLANDA TUTULMUŞTU

Meclis üyelerine, Cumhurbaşkanlığı, Ticaret Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın belediyeleri göreve çağırdığı bu konuda, her üç ayda bir rapor istediği ve yapılmazsa ihlali durumunda gerekli yasal işlemlerin başlatılacağının, oto galeri sitelerinin yerleşim yerlerine yakınlığı doğrultusunda halkın can ve mal güvenliğinin korunması gerektiğinin, olası tehlikelere karşı önlem alınması ve bu konulara binaen yeni oto galeri ile bir istihdam imkânı da yaratılacağı aktarıldı.

İLGİLİ KARARNAME VE GENELGELER ANLATILDI

Başkan Bozdoğan, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi gereği nüfusu 100 bini aşan bölgelerde oto galericiler sitesi açma zorunluluğunu belirterek, Cumhurbaşkanlığı’nın da ilgili konuyla alakalı kararnamesi bulunduğunu ifade etti. Başkan Dr. Haluk Bozdoğan , “Evrak komisyona geri göndeririz, 3-5 ay görüşme yapıp karar verebilirsiniz. Ama biz zaten esnaflarla görüştük. Komisyon istediği kadar bu konuyu görüşebilir reddedilirse de reddedilir” dedi. Görüşmelerin ardından evrakın İmar, Plan Bütçe, Kesin Hesap ve İnsan Hakları ile Hukuk Komisyonlarına sevk edilmesi için oylama yapıldı. Oylama sonucunda teklif AKP ve MHP’nin yanı sıra bazı CHP’lilerin de olumsuz oy kullanması ile reddedildi.

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.