Hava Durumu

:

:

:

Bozdoğan, Bizi kimse yalancılıkla suçlayamaz

07 Ocak 2022 Cuma 12:33

SONMANŞET.COM- Meclis toplantısında konuşan Başkan Bozdoğan, Tarsus Belediyesince inşaatları tamamlanarak ibadete açılan camilerde görev yapan imamların müftülük tarafından geri çekildiğini bildirdi. İmamları geri çeken İl Müftülüğünün gelen tepkiler üzerine durumu inkâr ettiğini ve Tarsus Belediyesini suçlamaya çalıştığını öne sürdü.

Bozdoğan, Bizi kimse yalancılıkla suçlayamaz

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Tarsus Belediyesinin Ocak ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan başkanlığında toplandı.

Meclis toplantısında konuşan Başkan Bozdoğan, Tarsus Belediyesince inşaatları tamamlanarak ibadete açılan camilerde görev yapan imamların müftülük tarafından  geri çekildiğini bildirdi. İmamları geri çeken İl Müftülüğünün gelen tepkiler üzerine durumu inkâr ettiğini ve Tarsus Belediyesini suçlamaya çalıştığını öne sürdü.

Bozdoğan, " Tarsus Belediyesi'ni hiç kimse yalancılıkla suçlayamaz. Camilerde görev yapan imamlar, müftülük tarafından geri çekildi. Kapısı kapanan camilere taziyelerde görev yapan personellerimizi 1 Aralık 2021 ile 22 Aralık 2021 tarihleri arasında imam olarak görevlendirip, camilerin kapısını açtık. Yapılanların yanlış olduğunu daha önce kendilerine bildirmiştim, ancak müftülük gerçeği inkâr etti. Yalan sahibini utandırır, rezil eder." dedi.

Tarsus Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleşti. Geçtiğimiz günlerde İl Müftülüğü tarafından basına yapılan açıklamalarla ilgili Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, sert cevap verdi. Tarsus Belediyesi tarafından ibadete açılan camilerde görev yapan imamların geri çekilmesi konusunda hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Bozdoğan, müftülüğün yaptığı açıklama ile gerçeği inkar ettiğini ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu belirtti.

-BAŞKAN BOZDOĞAN'DAN VALİLİĞE ÇAĞRI

İmamların geri çekilmesine rağmen İl Müftülüğü tarafından böyle bir uygulama yapmadık şeklinde inkâr politikası güdülmesinin doğru bir davranış olmadığını ifade eden Başkan Bozdoğan, bu şekildeki bir açıklamanın kendisini yalancılıkla itham etmekle eşdeğer olduğunu savundu. Bu durumu kabul etmeyeceğini belirten Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, " Bu yalan beyanlar konusunda hiç kimse Tarsus Belediye Başkanına yalancılıkla suçlayamaz . Mersin Valiliğinin konu hakkında soruşturma açarak kimin yalan söylediğinin anlaşılması için bu soruşturmanın sonucunu kamuoyu ile paylaşmasını talep ediyoruz, ‘’dedi.

-“MÜFTÜLÜK GERÇEĞİ İNKÂR ETTİ’’

Başkan Bozdoğan, ‘’Bugün meclisimizde ulusal basında çıkarak artık Türkiye kamuoyunu ilgilendiren bu konu hakkında açıklama yapma gereği duyduk. Tarsus Belediyesi tarafından yaptırılan camilere ataması gerçekleştirilen imamlar geri çekildi. Ancak bir programda gerçekleştirdiğim konuşma sonrası görevliler yerlerine geri verildi. İl Müftülüğü kimseyi görevden almadıklarını iddia ediyor. Bakıldığı zaman bütün kitaplar aslında tek bir kitabı anlatır o da Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerimdir. Kitabımız çözebilenler için bir matematik problemidir. Görebilenler için bir kimya laboratuvarıdır. Düşünebilenler için bir felsefe atölyesidir. Hayal edebilenler için uçsuz bucaksız bir edebiyat bahçesidir. Geleceği görenler için de bir bilim kitabıdır. Bunun anlaşılması için gerekli donanıma göre gören göze ve işiten kulağa ve anlayan beyine sahip olmak gerekir. Kuran-ı Kerim’in mealini okuyanlar iyi bilir. Genel olarak hepsi yalanın kötülüğüne değinir. ‘’ Onlar, yalana şahitlik etmeyen, faydasız boş bir şeyle karşılaştıkları zaman, vakar ve hoşgörü ile geçip gidenlerdir’’ der. Konu hakkında her türlü şeffaflığımızla karşınızdayız. Müftülük tarafından yapılan açıklama gerçeği yansıtmamaktadır” diye konuştu.

 

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.