Hava Durumu

:

:

:

Bölge Müdürü Akduman, Tarsus'ta ormancılık faaliyetlerini inceledi

04 Mart 2021 Perşembe 11:07

SONMANŞET.COM- MERSİN Orman Bölge Müdürü Akduman'a Ağaçlandırma Şube Müdürü Rıza Güleç, Silvikültür Şube Müdürü Dr. Hakan Keleş, Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Müdürü Muhammet Aslanhan, Tarsus Orman İşletme Müdürü Muhammet Köse, Mersin Orman Fidanlık Müdürü Ahmet Gülyavuz, müdür yardımcıları, şefler ve orman muhafaza memurları eşlik etti.

Bölge Müdürü Akduman, Tarsus'ta ormancılık faaliyetlerini inceledi

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- MERSİN Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü, Karabucak Orman İşletme Şefliğinde geçmiş yıllarda Turan Emeksiz Ormanı mevkiine dikilen fıstık çamı ağaçlandırmalarından kozalak verimine yönelik yapılan budama çalışmalarını yerinde inceledi.

Bölge Müdürü Akduman’a Ağaçlandırma Şube Müdürü Rıza Güleç, Silvikültür Şube Müdürü Dr. Hakan Keleş, Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Müdürü Muhammet Aslanhan, Tarsus Orman İşletme Müdürü Muhammet Köse, Mersin Orman Fidanlık Müdürü Ahmet Gülyavuz, müdür yardımcıları, şefler ve orman muhafaza memurları eşlik etti.

Yapılan açıklamada, Kozalak verimine yönelik yapılan budama çalışmalarıyla fıstıkçamı ağaçlarının kozalak (meyve) veriminin arttırılması ve bu sayede yörede çalışan orman köylülerine ek gelir sağlanması amaçlandığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, yine aynı bölgede 2020 yılında çıkan 65 hektarlık orman yangını sonucunda tahrip olan ormanlık alanda saha temizliği ve arazi hazırlığı kısa sürede yapılarak, 26 bin adet fıstıkçamı fidanı toprakla buluşturulurken, ağaçlandırılan alanda incelemelerde bulunan Bölge Müdürü Akduman daha sonra Karabucak Orman Fidanlığındaki fidan üretim çalışmalarını inceleyerek çalışmalar hakkında fidanlık müdüründen bilgi aldı.

 

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.