Hava Durumu

:

:

:

Bedrettin Sarpkaya, Erdal İnönü’yü Saygı, Rahmet ve Şükranla Andı

31 Ekim 2022 Pazartesi 22:32

SONMANŞET.COM- 1989-1994 yılları arasında Tarsus Belediye Başkanlığı görevinde bulunan ve hizmet döneminde kentin alt yapı ve kanalizasyon sorunlarını cesaretle çözen Bedrettin Sarpkaya, vefatının 15. yıldönümünde SHP Genel Başkanı Prof. Dr. Erdal İnönü'yü saygı, rahmet ve şükranla andığını ifade etti.

Bedrettin Sarpkaya, Erdal İnönü’yü Saygı, Rahmet ve Şükranla Andı

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- 1989-1994 yılları arasında Tarsus Belediye Başkanlığı görevinde bulunan ve hizmet döneminde kentin alt yapı ve kanalizasyon sorunlarını cesaretle çözen Bedrettin Sarpkaya, vefatının 15. yıldönümünde SHP Genel Başkanı Prof. Dr. Erdal İnönü’yü saygı, rahmet ve şükranla andığını ifade etti.

26 Mart 1989 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Tarsus Belediye Başkanlığına seçilen ve Tarsus’un Ana Kanalizasyon ve Arıtma Tesislerini önce projelendiren ve ardından hayata geçiren, devasa boruları toprağın altına döşeyip alt yapı hamlelerini başlatmanın gururunu yaşayan Bedrettin Sarpkaya, “1990 yılında Tarsus Belediyesi olarak Ana Kanalizasyon ve Arıtma Tesisi İnşaatını” başlattık. Temel Atma törenimize rahmet Erdal İnönü ile birlikte o dönemin çok sayıda Bakan ve Milletvekilleri temel atma törenimize katıldı. Böyle bir projeyi başlattığımız için Çevre Bakanlığından ödül, saygıdeğer halkımızdan ise takdir aldık” dedi.

Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde Başbakan yardımcılığı görevinde bulunan Erdal İnönü ve Bakanlar ile Milletvekillerinden destek aldıklarını belirten Sarpkaya, “Tarsus sevdasını, Tarsuslu olmanın, Tarsus'ta yaşamanın gururunu daima içinde hisseden bir birey olarak halkımızın verdiği yetkiler çerçevesinde halkımıza layık bir yönetim anlayışını hayata geçirdik. Çağdaş Tarsus'u kurmak için önümüze çıkan engelleri demokrasiye olan inancımızla hep birlikte aştık. Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın mutlu ve sorunsuz yaşayacağı Çağdaş Tarsus'u yaratmak için kanalizasyon ve arıtma tesisleri gibi devasa yatırımları toprağın altına gömerek çağdaş hizmet anlayışımızı sürdürdük. Çünkü biz “Önce İnsan” dedik. “Önce çevre sağlığı ve modern bir altyapı” dedik. Bu hizmetlerin Tarsus’umuza kazandırılmasında büyük desteğini gördüğümüz merhum Erdal İnönü’den büyük destek gördük. Bu vesileyle sayın Erdal Önönü’yü ebediyete intikalinin 15.’nci yıldönümünde bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyoruz. Mekanı cennet olsun” şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.