Hava Durumu

:

:

:

Başkanı Avcı’dan çağrı:Koronavirüs’e Karşı Narenciye Tüketin

11 Mart 2020 Çarşamba 16:46

SONMANŞET.COM- Küresel ölçekli yaşanan ve tüm dünyayı saran Koronavirüs hastalığına karşı Türkiye'de yaşamın her alanında değişik şekilde koruyucu tedbirler alınması konusunda vatandaşlar uyarılırken, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı'dan koronavirüse karşı alternatif ürün olarak bol bol narenciye ürünleri ve nar tüketilmesini önerdi.

 Başkanı Avcı’dan çağrı:Koronavirüs’e Karşı Narenciye Tüketin

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Küresel ölçekli yaşanan ve tüm dünyayı saran Koronavirüs hastalığına karşı Türkiye’de yaşamın her alanında değişik şekilde koruyucu tedbirler alınması konusunda vatandaşlar uyarılırken, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı’dan koronavirüse karşı alternatif ürün olarak bol bol narenciye ürünleri ve nar tüketilmesini önerdi.

Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, başkan vekili Mahmut Yarman ile birlikte, tüm vatandaşlara çağrıda bulunarak, narenciye meyveleri olan portakal, limon ve greyfurt ile nar meyvesinin mükemmel bir C vitamini kaynağı olduğunun yanı sıra bağışıklık sistemini güçlendiren bir besin maddesi olduğunu, sadece bir portakalın dahi bir gün içinde bir insanın ihtiyacı olan tüm C vitaminini içerdiğini söyledi.

Tarsus’ta 110 bin dekar alanda narenciye üretimi yapıldığını ve 750 bin ton narenciye rekoltesine sahip olan müstesna bir kent olduğunu ifade eden Başkan Avcı, yaklaşık 50 bin dekar alanda ise nar üretimi yapıldığını ve 200 bin ton nar rekoltesine sahip olduklarının altını çizdi.

Narenciye meyvelerinin içeriğinde B vitaminleri, potasyum, fosfor, magnezyum ve bakır da dahil olmak üzere vücudun düzgün çalışmasını gerektiren diğer vitamin ve mineraller bulunduğunu, nar meyvesinin de aynı şekilde narenciye ürünleri gibi, antioksidan etkiler de dahil olmak üzere çeşitli sağlık yararları olan bitki bileşikleri açısından zengin olduğunu belirten Başkan Avcı,

Narenciye meyvelerinin mükemmel bir C vitamini kaynağı olduğunu ve bağışıklık sistemini güçlendiren bir besin maddesi olduğunu ifade eden Avcı, “Narenciye ve nar ürünleri yönünden son derece zengin bir kent ve bölgede yaşıyoruz. Tüm vatandaşlarımıza bu ürünleri tüketmelerini ve sularını içmelerini tavsiye ediyoruz. Hatta mümkünse tüm okullarımızda öğrencilerimize Koronavirüs’e karşı narenciye ürünleri tüketimin yapılmasını, diğer içecekler yerine narenciye sularını tüketmelerini tavsiye ediyoruz. Koronavirüse karşı Ziraat Odamızda ayrıca gelen herkese el dezenfektanı sürüyoruz” şeklinde konuştu.

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.