Hava Durumu

:

:

:

Başkan Seçer, MESOB Heyetini Kabul Etti

16 Eylül 2021 Perşembe 03:05

SELAHATTİN ÖZBOZKURT SONMANŞET.COM- Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer ve yönetim kurulu üyeleri, bu yıl 28'incisi kutlanan Ahilik Haftası dolayısıyla Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'i ziyaret etti. Başkan Seçer, hayata 5 yaşında bir ahi olarak başladığını ifade ederek, “Büyüklerime saygıyı, küçüklerime sevgiyi, dürüstlüğü, kaliteli çalışmayı, disiplini ben çıraklığımda öğrendim” dedi.

Başkan Seçer, MESOB Heyetini Kabul Etti

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer ve yönetim kurulu üyeleri, bu yıl 28’incisi kutlanan Ahilik Haftası dolayısıyla Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti. Başkan Seçer, hayata 5 yaşında bir ahi olarak başladığını ifade ederek, “Büyüklerime saygıyı, küçüklerime sevgiyi, dürüstlüğü, kaliteli çalışmayı, disiplini ben çıraklığımda öğrendim” dedi.

Ziyarette; Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer’e, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Ticaret İl Müdürü Hacı Akif Yıldız, Mersin ESOB birlik ve oda başkanları ile yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

 “Ahilik, Anadolu topraklarına özgü bir kültür”

Başkan Seçer, Ahilik Haftası’nı kutlayarak, ahilik kültürünü bilen bir coğrafyada yaşadığı için şanslı olduğunu söyledi. Seçer, “Hayata bir ahi olarak başladım. Ahilik, Anadolu topraklarına özgü bir kültür, bir yaşam biçimi, bir örgütlenme modeli. Burada, insanın iyi ahlakını tanımlarken ortaya koyacağınız kavramların hepsi var. Doğruluk, dürüstlük, yardımseverlik, hoşgörü, sevecenlik, misafirperverlik… Bütün bu ögeleri içinde barındıran bir kültürün bireyleri ahilik örgütlenmesi içerisindeki esnaflar. Ben de hayata 5 yaşında bir ahi olarak başladım. Hakikaten büyüklerime saygıyı, küçüklerime sevgiyi, dürüstlüğü, kaliteli çalışmayı, disiplini ben çıraklığımda öğrendim” dedi.

“Çalışan insandan, çalışan toplumlardan zarar gelmez”

Esnafın hem ekonominin lokomotifi hem de huzurlu ve dostça bir yaşamın garantisi olduğunu vurgulayan Seçer, 60 bine yakın iş yerinin olduğunu hatırlattı. Başkan Seçer, “Ben kentin Belediye Başkanı olarak en çok değer verdiğim, önem verdiğim, sosyoekonomik toplulukların başında esnaf gelmektedir. Hatta belki de birinci sıraya koyabileceğim esnaftır. Çalışan insandan, çalışan toplumlardan zarar gelmez. Çalışan insan, çalışan toplum huzurludur, anlayışlıdır, saygılıdır, kavga olmaz, dövüş olmaz, birbirine sinkaf olmaz. İşte bunlara tesir eden de esnafımız” dedi.

 

 

 

 

 

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.