Hava Durumu

:

:

:

Başkan Seçer, Göçmen Katlı Kavşak Çalışmalarını İnceledi

09 Ocak 2022 Pazar 19:43

SELAHATTİN ÖZBOZKURT SONMANŞET.COM- Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde kent merkezinde trafiği rahatlatmak adına yapımı kısa sürede tamamlanan Sevgi Katlı Kavşağı'nın ardından Göçmen'de katlı kavşak yapım çalışmaları başlatıldı. Başkan Seçer, Göçmen'deki katlı kavşak çalışmasının ilk gününde sahayı ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Başkan Seçer, Göçmen Katlı Kavşak Çalışmalarını İnceledi

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde kent merkezinde trafiği rahatlatmak adına yapımı kısa sürede tamamlanan Sevgi Katlı Kavşağı’nın ardından Göçmen’de katlı kavşak yapım çalışmaları başlatıldı. Başkan Seçer, Göçmen’deki katlı kavşak çalışmasının ilk gününde sahayı ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. 2024 yılına kadar şimdiye dek yapımı tamamlananlara birlikte toplam 5 katlı kavşak projesini bitirmeyi hedeflediklerini söyleyen Başkan Seçer, “Mersin’e her türlü hizmeti yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“755 metre uzunluğunda doğu-batı aksında bir katlı kavşak”

Mersin Hali civarından bir aracın 2. Çevre Yolu’na girdiği zaman Mezitli’ye kadar kesintisiz gitmesini istediklerini söyleyen Başkan Seçer, yapımına başlanan Göçmen’deki katlı kavşak projesinin detayları hakkında şu bilgileri verdi:

“755 metre uzunluğunda doğu-batı aksında bir katlı kavşak. Bu katlı kavşağın bir özelliği; eğimi de son derece az. Diğer katlı kavşaklarda yüzde 8’lere varan eğim olmasına rağmen burada yüzde 3 ile bunu kurtarıyoruz. Çok az bir eğimle araçlar batacak ve 750 metre sonra çıkacak. Enine de 450 metre yani kuzey-güney aksında bir güzergah olacak. Katlı kavşağın üst zemini de son derece iyi hesaplandı. Teknik olarak herhangi bir tıkanmaya, trafiğin aksamasına sebebiyet vermeyecek, araçların daha rahat bir seyir yapmasını sağlayacak önlemleri aldık. Sevgi Katlı Kavşağı’nda bu tip sıkıntılar olmuştu daha sonra onları da aştık.”

Çalışmalar aralıksız devam edecek

Göçmen’deki katlı kavşak çalışmasının ardından 34. Cadde ile 2. Çevre Yolu’nun kesiştiği noktada hızla çalışma yapmak istediklerini ifade eden Seçer, şöyle devam etti:

“Yani eski KİPA Kavşağı olarak anılan şimdi Sayapark Alışveriş Merkezi’nin olduğu bölge. Orada bir proje ve bir meydan çalışmamız var. Orada çift proje çalışıyoruz. Hatta bir 3’üncü önemli ve değerli proje de tramvay projesi. Metronun temel atma töreninde bunu açıklamıştım; başlangıç noktasının da metro istasyonunun olduğu Eczacılık Fakültesi’nin köşesinde, PTT Şubesi’nin olduğu bölümde metronun bir istasyonu olacak. Oradan tramvaya bağlantı vereceğiz. İşte bizim orada yapacağımız köprülü katlı kavşak da bu entegrasyon içerisinde olacak. Yani oradan tramvay geçecek. 34. Cadde boyunca kuzeye gidecek, oradan üniversite hastanesine, üniversiteye ve Üniversite Caddesi’ne 11 kilometrelik ring atacak. Bizim amacımız buradan çıkıp onu gerçekleştirmekti. Ancak şu anda net karar veremedik. Neden? Bir yandan da metro inşaatına başladık. Oradaki istasyon imalatlarıyla, bizim katlı kavşak imalatının zaman olarak uyumlu olması lazım. Onu ayarlamaya çalışıyoruz. Eğer bir boşluk olacak olursa zaman yitirmeme adına şu an Hal Katlı Kavşağı projesi hazır. Her an girebiliriz. Elimizde duruyor. Eğer bir süre sorunu ya da zaman kaybı sorunu yaşayacağımızı düşünürsek Hal Katlı Kavşağı’nı gerçekleştireceğiz.”

“Biz Mersin’e her türlü hizmeti yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz”

Şimdiye kadar yapımı bitenlerle birlikte 2024 yılına kadar toplam 5 katlı kavşağı tamamlamayı hedeflerini belirten Başkan Seçer, “Bunlar netleşmiş durumda. Zaten ikisi tamamlandı. Biri yarım devralınmıştı. Ancak önemli olan bir nokta daha var ki Akbelen Mezarlığı’nın alt bölgesindeki kavşak son derece sorun yaratıyor, trafiği engelliyor. Karayolları’nın uhdesinde. Bir an önce bitirilmesi hususunda Karayolları’yla görüşmelerimiz devam ediyor. Farklı gelişmeler olabilir, bir şey diyemiyoruz şu anda ama buradan yurttaşlarıma herhangi bir olağanüstü gelişme olmazsa 5 katlı kavşağı 2019-2024 yılları arasında tamamlayacağımızın sözünü verebiliriz” dedi.

Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmaları hızlı bir şekilde yürüttüklerini belirterek, “Biliyorsunuz Sevgi Katlı Kavşağı’nı 87 günde tamamladık. Biz de başlanan iş bitiyor. Yeter ki bir aksilik olmasın. Bir engelleme olmasın. Biz hizmet vermek için uğraş veriyoruz. Vatandaşlarımızın bu konuyu takip etmesini istiyoruz. Biz hizmet yapmak istiyoruz, yeter ki önümüze engel konmasın. Ekonomik bir kriz yaşanıyor, bir krizi de yeter ki bize Cumhur İttifakı yaşatmasın. Gerisi kolay. Biz Mersin’e her türlü hizmeti yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Gecemizi gündüzümüze bugüne kadar nasıl kattıysak bundan sonra da devam edeceğiz” diye konuştu.

Göçmen Katlı Kavşağı’nın bir başka özelliğinin de bisiklet yollarıyla entegrasyonu olduğuna dikkat çeken Başkan Seçer, bundan sonraki yeni imalatlarda da bisiklet yollarına özen göstereceklerini kaydetti.

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.