Hava Durumu

:

:

:

Başkan Seçer, Elvanlı'da Anneler Günü Etkinliğine Katıldı

11 Mayıs 2022 Çarşamba 14:45

NESLİHAN ÖZBOZKURT SONMANŞET.COM- Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Anneler Günü dolayısıyla Erdemli ilçesinin Elvanlı Mahallesi'nde düzenlenen kutlama programına katıldı. Birlik ve beraberlik içerisinde güzel günlere kavuşacaklarının vurgusunu yapan Başkan Seçer, tüm annelerin gününü kutlayarak, “Aslında yılın her günü sizler için feda. Sizler bizim canımızsınız, sizler bizim her şeyimizsiniz, sizler bizim hayatı anlamlandıran varlıklarımızsınız, canlarımızsınız. Hepinizi çok seviyoruz” dedi.

Başkan Seçer, Elvanlı'da Anneler Günü Etkinliğine Katıldı

NESLİHAN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Anneler Günü dolayısıyla Erdemli ilçesinin Elvanlı Mahallesi’nde düzenlenen kutlama programına katıldı. Birlik ve beraberlik içerisinde güzel günlere kavuşacaklarının vurgusunu yapan Başkan Seçer, tüm annelerin gününü kutlayarak, “Aslında yılın her günü sizler için feda. Sizler bizim canımızsınız, sizler bizim her şeyimizsiniz, sizler bizim hayatı anlamlandıran varlıklarımızsınız, canlarımızsınız. Hepinizi çok seviyoruz” dedi.

CHP Erdemli İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen kutlama programına Başkan Vahap Seçer’in yanı sıra CHP Mersin Milletvekilleri Cengiz Gökçel ile Alpay Antmen, Erdemli İlçe Başkanı Ahmet Dursen Şahin, İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, CHP il ve ilçe yöneticileri ile Büyükşehir Belediyesi Erdemli Koordinatörü Vedat Uzunbağ da katıldı.

“Anne sevgisi, anne şefkati bambaşka”

Elvanlı ve çevresindeki mahallelerden yüzlerce kadının katıldığı kutlama programında şenlik havası yaşandı. Başkan Seçer’i sevgi seliyle karşılayan kadınlar ve gençler zaman zaman çalan şarkılar eşliğinde oyunlar oynadı. Başkan Seçer, coşkulu bir kalabalıkla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek kadınlara seslendi. Annelerin yerinin bambaşka olduğunu vurgulayan Seçer, “İyi ki varsınız. Ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar. Benim annem yıllar önce vefat etti, Allah gani gani rahmet eylesin. Anne başka. Anne sevgisi, anne şefkati bambaşka” dedi.

Tüm canlılar içerisinde annelerin farklı bir yüreğe sahip olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Bırakın insan olmayı, hayvanların bile yavrularını nasıl kokladığını, nasıl koruduğunu, önce onun doymasını sağladığını, önce onun güvenliğini sağlaması gerektiğini hayatımızın her alanında görüyoruz. Allah analarımızı başımızdan eksik etmesin. Onların hayır duaları bizlere yeterli” diye konuştu.

“Her ailede, her hanede, her yuvada huzur olsun. Bunun için mücadele ediyoruz”

Savaşta ve kavgada en çok annelerin gözyaşı döktüğünü hatırlatan Başkan Seçer; “Bizler memleketimiz için Mersinimiz için Türkiyemiz için ama insanlık için çalışıyoruz. Keşke savaşlar olmasa, kavgalar olmasa, acılar olmasa. Gözyaşı olmasa. Analar ağlamasa. Savaştan, kavgadan, kötü olaylardan en çok etkilenen analar. Onlar ağlıyor. Huzur olsun. Başta ülkemde, Mersinimde insanlar huzurlu olsun. İşi olsun, aşı olsun, başını sokacak bir yuvası olsun. Herkes mutlu olsun. Sokaklar cıvıl cıvıl olsun. Herkes gülsün. Her ailede, her hanede, her yuvada huzur olsun. Bunun için mücadele ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Halkın kaynaklarını halka hizmet için harcadıklarını belirten Başkan Seçer, “Allah kimseyi vicdanıyla sınamasın. Allah hiçbir yöneticiyi yetim hakkına, kul hakkına tenezzül edecek duruma getirmesin. Bizler sizlerin hakkını, sizlerin kaynaklarını sizler adına sizlere hizmete dönüştürüyoruz. Sizler bize güvendiniz sizler bize itibar ettiniz sizler ‘Mersin’i yönet’ dediniz. Bizler buna layık olmaya çalışıyoruz, her şeyin en güzelini yapmaya çalışıyoruz. Onu da yapıyoruz. Çünkü siz her şeyin en iyisine layıksınız” dedi.

“Kadınlarımız başımızın tacı”

Kadınların başlarının tacı olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, “Şu anda Erdemli’de olduğum için söylemiyorum, bunu kalben söylüyorum; Erdemli bir başka güzel. Erdemli çalışkan insanların, çalışkan kadınların olduğu yer. Taşı sıksa suyunu çıkaracak kadınlarımızın olduğu yer. Erdemli’de herkes çalışıyor, üretiyor. Tarlada, bahçede, fabrikada, paketlemede, hizmet sektöründe çalışıyor. Erdemli çok daha güzel noktalara gelecek” diye konuştu.

“Bizi birlik ve beraberlik kurtaracak”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamalarında ayrımcılık yapmadıklarını ve ayrımcılığı reddeden bir anlayışa sahip olduklarını vurgulayan Başkan Seçer, “Ayrımcılık yapmak bu ülkede toplumun içerisine nifak sokmaktır. Topluma yapılabilecek en büyük kötülüktür. Bizi birlik kurtaracak, bizi beraberlik kurtaracak. Nasıl ki 100 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde dedelerimiz, atalarımız ülkemizin kurtuluşu için canlarıyla, kanlarıyla mücadele ettiyse; birlik içerisinde bu şanlı bayrağı, bu vatanı bize armağan ettiyse; onların birliğine beraberliğine borçluyuz. Biz de aynı duygularla ülkemizi çok daha iyi noktalara getirmeliyiz ama birlik ve beraberlik içerisinde” ifadelerine yer verdi.

“Mersin Büyükşehir Belediyesi sizin abiniz, babanız, kardeşiniz”

Erdemli’de yaşayanları Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden yararlanmaya çağıran Başkan Seçer; Dosthane, evde bakım ve evde yemek gibi vatandaşların dertlerine derman olacak hizmetlerin yanında özel gereksinimli bireylere yönelik gerçekleştirdikleri hizmetleri de detaylı bir şekilde anlattı. Vatandaşlara her tür dilek, talep, şikayet ve teşekkürleri için Teksin uygulamasını işaret eden Seçer, “Mersin Büyükşehir sizin yanınızda. Belediyecilik sadece yol yapmak, bina yapmak, beton yapmak değil. Belediyecilik; vatandaşlarıyla hemhal olmak, dertleriyle üzülmek, mutluluklarıyla sevinmektir. Mersin Büyükşehir Belediyesi sizin abiniz, babanız, kardeşiniz, nasıl hissediyorsanız. Belediye sizsiniz. Belediye halkındır” diye konuştu.

Erdemli’de Mergin Köprüsü ve Lamos Köprüsü gibi Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yol ve köprülerden de bahseden Başkan Seçer, Şahna Mahallesi’ne ilk kez içme suyu getirdiklerine dikkat çekti. Bir annenin musluğundan su aktığı için sevinçten ağladığını anlatan Seçer, “Vatandaşlarımızı Allah ağlatmasın. Allah, teyzem gibi sevincinden ağlatsın ama üzüntüsünden ağlatmasın. Biz sizler için varız. Sizler için çalışıyoruz” diye konuştu.

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.