Hava Durumu

:

:

:

Başbakan Yıldırım esnafla buluştu

24 Ocak 2018 Çarşamba 12:44

SONMANŞET.COM- Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Başbakan Binali Yıldırım'ın TESK'te gerçekleşen “Esnaf Buluşmasında” ÖTV'nin tüm ticari araçlarda kaldırılması, el emeği göz nuru ile çalışan esnafın tabi olduğu basit usul verginin kapsam dışı bırakılması yönünde çalışma yapılması için ilgili bakanlıklara talimat verdiğini müjdeledi.

Başbakan Yıldırım esnafla buluştu

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Başbakan Binali Yıldırım’ın TESK’te gerçekleşen “Esnaf Buluşmasında” ÖTV’nin tüm ticari araçlarda kaldırılması, el emeği göz nuru ile çalışan esnafın tabi olduğu basit  usul verginin kapsam dışı bırakılması yönünde çalışma yapılması için ilgili bakanlıklara talimat verdiğini müjdeledi. Dinçer ayrıca EKK’ler aracılığıyla 10 yıl vadeli 500 bin lira limitli işyeri edinme kredilerinin önünün açıldığını kaydetti.

Başkan Dinçer, Türk Silahlı Kuvvetlerince ülkemizin huzuru ve sınırlarımızın terör örgütlerinden temizlenmesi amacıyla başlatılan Zeytin Dalı Harekatı arefesinde Başbakan Binali Yıldırım’ın Ankara’da TESK binasında 81 İlin Esnaf Odaları Birliği Başkanları’nın katılımıyla Esnaf Buluşması gerçekleştirdiği bilgisini verdi. Dinçer, “Sayın Başbakanımız 81 ilin Esnaf Odaları Birliği Başkanları ve Federasyon Başkanları’nın katılımıyla gerçekleştirilen buluşmada, esnaf sanatkarlarla ilgili önemli mesajlar verdi. Özellikle sabahın seyrinden akşamın geç saatine kadar direksiyon başında ekmeğinin mücadelesini veren ticari araç sahibi esnaf sanatkarlarımız için tüm ticari araç alımlarında ÖTV’nin kaldırılması için ciddi bir çalışma başlatıldı. Bunun müjdesinin önümüzdeki günlerde açıklanmasını bekliyoruz. Yine sayın Başbakanımız el emeği göz nuru esnaf ve sanatkarlarımızın tabi olduğu basit usul verginin tamamen kapsam dışı bırakılması için çalışma yapılması talimatı verdi. Daha önce hükümet nezdinde yaptığımız görüşmelerde yıllık geliri 8 bin liranın altında olan esnafımız basit usule tabi tutulmuştu. Bu usule tabi esnafımızın ülke ekonomisine katkısı yüzde 0,5 oranında. Yani yüzde bir bile değil. Bizde bu oranın tamamen kapsam dışı bırakılması talebinde bulunduk. Sayın Başbakanımızda bunun çalışmasının yapılması için Maliye Bakanlığına talimatlarını verdi” dedi.

Başkan Dinçer yine esnaf ve sanatkarlara sıfır faizli kredi kullandırılması yönünde de girişimler başlatıldığını aktararak, “Daha önce KOSGEB kanalıyla esnaf ve sanatkarlarımıza 30 ila 50  bin liraya kadar sıfır faizli imkanları tanındı. Önümüzdeki süreçte Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kanalıyla esnafımıza sıfır faizli kredi verilmesi gündemde. Çünkü devletimizin EKK’ler kanalıyla verilen kredilerde hiçbir zararı yok. Her taksit vadesi geldiğinde EKK’lerden anında kesiliyor. Bu bağlamda önümüzdeki günlerde esnafımıza faizsiz kredi getirilmesi de gündemde” diye konuştu.

Alınan her aracın faturasının ibra edilmesi şartıyla yine EKK’ler kanalıyla kredi kullanımının önünün açıldığı bilgisini veren Başkan Dinçer, bunun yanı sıra yine EKK’ler aracılığıyla “İşyeri Edinme Kredisi” konusunda kredi musluğunun sonuna kadar esnafa açıldığını kaydetti. Dinçer, “İşyeri olmayan her esnafımıza, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri kanalıyla 500 bin lira limitli, 10 yıl vadeli işyeri edinme kredisi kullanmanın önü açıldı. Bunlar esnaf ve sanatkarlarımız için son derece umut verici gelişme” dedi.

Esnafın en büyük sorunlarının başında gelen AVM’lerle ilgili de yeni düzenlemelerin söz konusu olduğunu kaydeden Dinçer, “Kuralsız bir şekilde şehir merkezlerinin içine kurulan AVM’ler esnafımızın sonunu hazırlıyor. Bizler bunlara Avrupa Birliği ülkelerinde olduğu gibi bir çalışma düzeni getirilmesini ve hafta sonları kapatılması yönündeki taleplerimizi sayın Başbakanımıza ilettik. Başbakanımız perakende yasası, AVM’lerin çalışma, esnafın çalışma saatleri konusu ve haksız rekabetin ortadan kaldırılması konusunda bizlere gereken desteği göstereceğini ifade etti” dedi.

Söz konusu buluşmada hükümetçe çıkarılan ancak bankalarca uygulanmayan sicil affı konusunun da gündeme geldiğini sözlerine ekleyen Başkan Dinçer, “Toplantıda sicil affı konusu gündemi geldi. Ben ve bazı birlik başkanlarımız bankaların sicil affını tanımadığını sayın Başbakanımıza ilettik. Sayın Başbakanımız  ‘Tanımıyorlarsa, biz onlara tanıtmasını biliriz. Ne demek tanımıyorlar, bir kanun çıktı mı herkes uyacak kardeşim' şeklinde konuştuğunu kaydederek, “ Esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarıyla ilgili hükümetimize her başvurumuzda olumlu sonuçlar aldık. Bizler bundan büyük memnuniyet duyuyoruz. Sorunlarımıza gösterdiği hassasiyetlerden dolayı Sayın Başbakanımız nezdinde Maliye Bakanımız ve gümrük Ticaret Bakanımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz” şeklinde açıklamasını tamamladı.

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.