Hava Durumu

:

:

:

Barbaros Mahallesi Spor Kompleksi Hizmete Açıldı

26 Ocak 2019 Cumartesi 21:31

SONMANŞET.COM- Tarsus Belediyesi tarafından Barbaros mahallesinde yapımı tamamlanan Halı Saha ve Spor Kompleksi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Barbaros Mahallesi Spor Kompleksi Hizmete Açıldı

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Tarsus Belediyesi tarafından Barbaros mahallesinde yapımı tamamlanan Halı Saha ve Spor Kompleksi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Mahallelilerin yoğun ilgisi gösterdiği program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Tarsus’a en iyi hizmeti vermenin mücadelesini verdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Şevket Can, “2014 yılında büyükşehir yasası ile birlikte gelirimiz azalmış ve yetki alanımız 45 mahalleden 179 mahalleye çıkmıştı. Biz buna rağmen gece uyumadan gündüz yorulmadan Tarsus’a hizmet için mücadele ettik ve bugün 57’nci açılışımızı yapmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar hiçbir mahalleyi köyü birbirinden ayırt etmedik. Cami inşaatlarımız devam ediyor. 14 cami açan Türkiye’de tek belediye olacağız. 10 değişik mahalleye taziye evi açtık. 6 mahalleye yaşamboyu spor merkezi açtık. Bu halı sahamız şehrimizde yaptığımız 6’ncı olacak. Empati kafe, kitap kafe ve emekliler lokali açılışlarını gerçekleştirdik. Berdan projemizin birinci etabını bitirdik. İkinci dönemde etap etap devam edeceğiz. Tarsus Belediyesi olarak kendi elektriğimizi üretmeye başladık. Yılda 5 milyonluk elektrik üreteceğiz. Toplu konut projelerimize başladık. İlerleyen yıllarda bu projemize devam edeceğiz. 129 köyümüzün 80’nde parke çalışmasını bitirdik. 110 köyümüzde park çalışmasını bitirdik. Kapanan belde belediyelerimizdeki eski belediye binalarımızı sosyal yaşam merkezleri haline dönüştürdük. Pazaryeri inşaatlarımız devam ediyor. Bizler Tarsus Belediyesi olarak projelerimizi belirlerken muhtarlarımızla ve vatandaşlarımızla görüşerek bu projeleri devreye alıyoruz. Biz mahallelerimizin ihtiyacı ne ise onu yapıyoruz. Cami isteyen Cami, Taziye evi isteyene Taziye evi, Cemevi isteyene Cem evi, Pazaryeri isteyen hemşerilerimize Pazar yeri , halı saha isteyene halı saha, yaşamboyu spor merkezi isteyene yaşamboyu yapıyoruz. 21 yıldır Tarsus’umuzda her mahallede her sokakta alınterimiz ve imzamız vardır” şeklinde projelerinden bahsetti.

KARDEŞLİĞİN, HUZURUN ADRESİ OLDUK

Belediyecilik anlayışlarının, ayrım yapmadan, ötekileştirmeden, hemşerilerini bir araya getirerek hizmet etmek olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Şevket Can, ‘’Bizler hep birlikte rahat ve huzurlu bir ortamda yaşamak istiyoruz. Allah’a çok şükür bunu başardığımızı düşünüyorum. 336 bin insanımız belediye başkanıyım. Bizlerin görevi sadece yol yapmak park yapmak değil. Bizlerin görevi şehrimizde yaşayan insanlarımızın burnu kanamaması için mücadele etmektir. Allah’ımız bir, vatanımız bir, bayrağımız bir bu kadar birlikteliğimizin olduğu bir yerde biz hep şehrimizde birliğin, kardeşliğin, huzurun adresi olduk. Tarsus Belediyesi olarak siyaset ve ayrım yapmadık” dedi.

ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Barbaros mahallesinde devam eden hizmetler hakkında bilgi veren Başkan Can, “Barbaros mahallemiz şehrimizin büyük mahallelerinden biri. Cami inşaatının oradaki arsa bize ait değildi. Göreve geldikten sonra vatandaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde cami talebi geldi. Ve sağlık ocağının yanındaki yeri satın aldık. Ve camimizi hayırsever iş adamımız Nuri Gamgam beye rica ettik. O başladı biz bitireceğiz inşallah. Barbaros mahallesi büyük bu parselde ikinci bir cami talebi geldi. Şu anda ikinci cami inşaatımız devam ediyor. Ayrıca gençlerimizin spor yapıp kötü alışkanlıklar kazanmaması için bu halı sahayı gençlerimize ve çocuklarımıza armağan ediyorum. Ama mahalle sakinlerimizden bir ricam var. Gençlerimiz ve çocuklarımızın kötü alışkanlıklar kazanmaması için hepsine sahip çıkacaksınız. Böyle olursa çocuklarımız, hem ailelerine, hem şehrimize hem de vatana millete faydalı bireyle olacaktır. Bende Barbaros mahallesinin daha yaşanabilir bir mahalle olması için üzerimize düşen her şeyi yapacağımıza buradan söz veriyorum. Halı sahamız mahallemize ve şehrimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Son olarak söz alan Mersin Milletvekili Baki Şimşek, “Böyle güzel bir halı sahayı Barbaros mahallemize kazandıran Şevket Can başkanımıza teşekkür ediyorum’’ dedi.

Milletvekili Şimşek, ‘’Ayrıca bizleri mahalle girişinde çoşkuyla karşılayan vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Şevket Can projelerini siyaset kaygısı gütmeden yaptığı için vatandaşlardan bu kadar güzel tepkiler alıyor. O hizmetlerini oy kaygısıyla yapmadı. Yaptığı bütün hizmetleri Allah rızası için yaptı. Bu şehirde yaşayan insanların bir olması için, mutlu olması için yaptı. Allah kendisinden ve sizlerden razı olsun. Tesisimiz mahallemize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Tesis, kesilen kurbanlar ve edilen dualarla hizmete açıldı.

Program sonunda tesisleri gezen Başkan Can mahalle çocuklarına hediyeler verdi.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.