Hava Durumu

:

:

:

Baki Şimşek, 'Sosyal Medyada Tehdit İçeren Sayfalar Kapatılsın'

19 Ekim 2017 Perşembe 16:04

SON MANŞET.COM- MHP Mersin Milletvekili Baki ŞİMŞEK; TBMM Genel Kurulunda yapmış olduğu konuşmada, sosyal medyanın amacına uygun şekilde kullanılmadığını ifade ederek

Baki Şimşek, 'Sosyal Medyada Tehdit İçeren Sayfalar Kapatılsın'

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SON MANŞET.COM- MHP Mersin Milletvekili Baki ŞİMŞEK; TBMM Genel Kurulunda yapmış olduğu konuşmada, sosyal medyanın amacına uygun şekilde kullanılmadığını ifade ederek ; hakaret ve tehdit içeren sayfaların kapatılmasını istedi.

Baki Şimşek, “Ülke olarak yüksek teknoloji içeren cihazları üretemememize rağmen, bu ürünleri kullanmakta dünyada ilk sıralarda yer alıyoruz. Cep telefonu, internet, Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medya hesapları vatandaşlarımızın çoğunluğu tarafından kullanılmaktadır. Yalnız, sosyal medyada insanlar birbirlerine küfür, hakaret, meydan okuma gibi davranışlarda bulunmaktadır. Yasal eksiklikler yüzünden şikâyetlere uzun süre cevap alınamamaktadır.

Facebook, Twitter gibi sosyal medya hesaplarıyla gerekli protokoller imzalanarak hakaret içeren sayfaların şikâyet anında kapatılmasını, mahkemelerin daha sonra devam etmesini ve mağduriyetlerin ivedi olarak çözülmesini talep ediyoruz “ dedi.

ADANA VE MERSİN’DE YAŞAYAN SURİYELİ SAYISINA GÖRE BELEDİYELERE İLAVE ÖDENEK GÖNDERİN   

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek; Belediyelere nüfusa göre ödenek gönderildiğini, ancak Türkiye’de yaklaşık 3 milyon Suriyelinin  olmasına rağmen devletin belediyelere bir ödenek vermediğini belirterek;  Adana ve Mersin’de yaşayan Suriyeli sayısına göre belediyelere ödenek verilmesini istedi.

Şimşek, “Türkiye'de belediyelere nüfusa göre para gönderilmektedir. Ancak  3 milyon Suriyelinin yaklaşık 2 milyonunun yaşadığı Antep, Urfa, Hatay, Kilis, Mersin ve Adana, Suriyelilere de hizmet götürdüğü halde ödenek alamamaktadır. Belediyelere sınırları içerisinde yaşayan Suriyeli sayısına göre Bakanlıklardan ödenek gönderilmesi gerekmektedir.

Konuşmasında Büyükşehir Yasasını da eleştiren ŞİMŞEK:”Ne yazık ki ilçe belediyelerinin bütçesi, Büyükşehir belediyelerinin bir tek yol müdürlüğünün ya da fen müdürlüğünün bütçesi kadar değildir. Örnek vermek gerekirse Ankara Büyükşehir Belediyesinin yaptığı erzak yardımı veya sosyal yardım ilçe belediyelerinin toplam bütçesinden fazladır.  Burada da bir düzenleme yapılması ve belediyelerin öncelikle vatandaşlara karşı sorumluluk alanları olan altyapı, yol gibi hizmetleri yerine getirmesi gerekmektedir. Diğer sosyal yardımların Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma aracılığıyla yerine getirilerek bu yardımların da erzak ve kömür yardımı yerine, bunun doğru tespitleri yapılarak direkt nakdî yardım olarak gerçekleşmesi gerekmektedir. “şeklinde sözlerine son verdi.

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.