Hava Durumu

:

:

:

Baki Şimşek: Devlet için kurşun yiyenlere Gazilik verilmeli

08 Kasım 2020 Pazar 19:05

SONMANŞET.COM- Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Baki Şimşek, 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nun görüşmelerinin yapıldığı Plan Bütçe Komisyonunda söz alırken, devlet için kurşun yiyen herkese Gazilik ünvanı verilmesini istedi.

Baki Şimşek: Devlet için kurşun yiyenlere Gazilik verilmeli

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Baki Şimşek, 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu’nun görüşmelerinin yapıldığı Plan Bütçe Komisyonunda söz alırken, devlet için kurşun yiyen herkese Gazilik ünvanı verilmesini istedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçe görüşmelerine katılan Şimşek  konuşmasına,  Hakkari Derecik'te PKK'lı teröristler tarafından yapılan saldırıda şehit olan işçileri anarak başladı. Konuşmasının devamında Şimşek “Hakkari Derecik'te yol çalışması yapan işçilere hain PKK'lı teröristler tarafından yapılan saldırıda 3 işçimiz şehit olmuştur. Ben şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yalnız, işçilerin hakkını hukukunu savunan hiçbir sendikanın da bu saldırıyla ilgili hiçbir açıklama yapmamış olmasını da kınıyorum. İnsan haklarından, işçi haklarından bahsedenler maalesef ekmek mücadelesi yapan 3 işçinin katledilmesine sessiz kalmışlardır, bunlarla ilgili herhangi bir yorum yapmamışlardır. Şehitlerimizin kanı yerde kalmamış, kahraman Mehmetçiklerimiz bu saldırıyı düzenleyen hainleri etkisiz hâle getirmiştir. Sayın Bakanım, biz, "Ölürsek şehit, kalırsak gazi." diyen bir milletin evlatlarıyız. Gazilerimizin, gazilik unvanıyla ilgili birtakım sıkıntılar bizlere iletiliyor. Çatışmada yaralanan bir gazinin gazilik hakkının verilmemesini, bunu biz izah edemiyoruz. Yani devlet için, millet için kurşun yemiş ama gazi sayılmamış. Bu hakkın mutlaka bu gazilerimize verilmesi lazım. Burada herhangi bir yaralanmada oran, kusur aranmaması lazım. Bunu mutlaka vereceğinize ben inanıyorum” ifadelerini kullandı.

-Taşerondan Kadroya Geçenlere ve Sözleşmelilere Kadro Verilmelidir. 

Taşerondan kadroya geçen işçilerin sıkıntılarını dile getiren Şimşek “Taşerondan kadroya geçen işçilerimiz, özellikle belediyelerde çalışanlar yasal güvence istiyorlar. Maalesef siyasi sebeplerle, sürgünler, kıyımlar, işçi çıkarmalar devam ediyor. Mahkeme kararıyla işe iadeler veriliyor ama belediye başkanları işe iadeleri de yerine getirmiyor, tazminatını veriyor, çıkarıyor. Bunlarla ilgili ve yine, kamuda çalışan sözleşmeli personellerle ilgili her yıl sözleşme imzalamaları gerekiyor. Sağlık Bakanlığında, Millî Eğitim Bakanlığında, diğer kurumlarda, devlette çalışanlarda çok bir sorun yaşanmıyor ama yine belediyede çalışan sözleşmeli personellerin kaderi belediye başkanının ağzından çıkacak olan iki kelimeye bağlı. 

Bu işçilerimizin uykuları kaçıyor, yılbaşında sözleşmeleri yenilenmezse işlerinden olacaklar. Bunu da gündeminize almanızı bekliyorum.”şeklinde konuştu

-Kahveci, Servisçi, Kırtasiyeci, ve Kantincilere Destek Verin

Kahveci, Servisçi, Kırtasiyeci ve Kantincilere destek verilmesi gerektiğini dile getiren Şimşek “Özellikle bu pandemi süresi içerisinde çok büyük destekler verdiniz. Ben milletimin her bir ferdi adına teşekkür ediyorum. Yalnız kahveciler, özellikle kantinciler, servisçiler ve kırtasiyeciler bu süre içerisinde hakikaten zor günler geçiriyorlar. Bunlara ben özellikle sigorta prim desteği bu süre içerisinde vermenizi istiyoruz. Çünkü hiç iş yapamıyorlar bunlar. Bunlar tamamen iş yerlerini kapatmış durumda. Ve kira desteği vermenizi talep ediyorum.” şeklinde konuştu

-Mersin’de Kömür Dağıtmayın, Para Verin

Mersin’de kömür dağıtımını gündeme getiren Şimşek “Sosyal yardımlaşma kanalıyla tabii, çok sayıda mağdur vatandaşımıza, fakir fukaraya yardımlar yapılıyor ama ben özellikle sıcak bir memleketin milletvekiliyim, Mersin milletvekiliyim. Bizim seçim bölgemizde kışları çok sorun yaşanmıyor, bir iki aylık bir yakacak ihtiyacı hasıl oluyor. Burada kömür dağıtılıp havanın da kirletilmemesini, özellikle Mersin, Adana, Antalya gibi sıcak bölgelerde ben nakdî yardım yapılmasını -elektrikle ısınılabiliyor, klimayla ısınılabiliyor- buradaki mağdur vatandaşlarımıza bu şekilde bir destek vermenizi talep ediyorum.” İfadelerini kullandı.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.