Hava Durumu

:

:

:

Atatürk’ün Tarsus’a gelişinin 96’ncı yıldönümü törenlerle kutlandı

17 Mart 2019 Pazar 11:19

SONMANŞET.COM- Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Mersin'in Tarsus ilçesine gelişinin 96'ncı yıldönümü törenlerle kutlandı.

Atatürk’ün Tarsus’a gelişinin 96’ncı yıldönümü törenlerle kutlandı

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Mersin’in Tarsus ilçesine gelişinin 96’ncı yıldönümü törenlerle kutlandı.

Törenler, Tarsus Gar’ında bekleyen Atatürk treninin  vagonundan temsili olarak 5 gazi, ellerinde Atatürk posteriyle protokol mensupları tarafından karşılanmasıyla başladı.

Protokol mensuplarının Muharip Gaziler v e Kuvayi Milliyecilere çiçek ve çelenk takdim etmelerinin ardından belediye bandosu eşliğinde Cumhuriyet alanına kadar yürüdü.

Cumhuriyet alanındaki tören Atatürk Anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla devam etti.

Şiirlerin okunması ve Halk Eğitim Merkezi folklor ekibinin halk oyunları gösterilerinin ardından tören sona erdi.

Törene katılanlara daha sonra Şelale’de marul, kısır ve ayran ikram edildi.

Törenlere Kaymakam Yüksel Ünal, Garnizon Komutanı yüzbaşı Şükrü Uzundağ, Belediye Başkanı Şevket Can, Jandarma Komutanı Binbaşı Burak Demirtaş, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, daire müdürleri, siyasi partilerin ilçe başkan ve yöneticileri, vatandaşlar ve öğretmenler, öğrenciler katıldı. 

 

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.