Hava Durumu

:

:

:

Alman doktorlar cesaret edemeyince kendini Türk doktora emanet etti

27 Ekim 2018 Cumartesi 12:49

SONMANŞET.COM- Berlin'de yaşayan Fatma Kılıboz (78), Alman doktorlar bel daralması ve eğriliği ameliyatını ‘riskli' buldukları için yapmayınca, Mersin'in Tarsus ilçesine geldi. Omurgasına platin takılan hasta yürümeye başladı

Alman doktorlar cesaret edemeyince kendini Türk doktora emanet etti

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Berlin’de yaşayan Fatma Kılıboz (78), Alman doktorlar bel daralması ve eğriliği ameliyatını ‘riskli’ buldukları için yapmayınca, Mersin’in Tarsus ilçesine geldi. Omurgasına platin takılan hasta yürümeye başladı

Tam 50 yıldır Almanya’nın başkenti Berlin’de yaşayan evli ve 4 çocuk 23 torun sahibi 78 yaşındaki Fatma Kılıboz, tam 30 yıldır bel daralması ve eğriliği nedeniyle ağrılar yaşıyordu. Son 4 yıldır ağrıları artan, geçen yıldan bu yana ise koltuk değneği olmadan yürüyemez hale gelen yaşlı kadın, Almanya’da birçok hastaneye giderek tedavi için arayışa girdi. Ancak Alman doktorlar hastanın durumu ve yaşı nedeniyle cerrahi müdahalenin riskli olduğunu söyleyerek ameliyat etmedi.

-OMURGASINA 10 PLATİN TAKILDI

Geçtiğimiz haftalarda tatil için memleketi Mersin’in Tarsus ilçesine gelen Fatma Kılıboz, yakınlarının önerisi üzerine Tarsus’ta özel bir Hastaneye giderek Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Erdal Yayla’ya muayene oldu. Hastanın durumunu tetkik eden Op. Dr. Erdal Yayla, dejeneratif skolyoz ameliyatı yapılabileceğini, platin takılarak hastanın yürüyebilir geleceğini söyledi. Hastanın kabul etmesi üzerine Op. Dr. Erdal Yayla ve ekibi operasyonu gerçekleştirdi. Ameliyatta, yaşlı kadının omurgasına 10 platin takılarak beldeki eğrilik ve daralma düzeltildi.

-DOKTORLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ

Ameliyattan kısa süre sonra ayağa kalkan ve koltuk değneği olmadan yürüyebilen Fatma Kılıboz, ağrılarından kurtulduğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Daha önce de Mersin’de bir kamu hastanesinde diz kapağından ameliyat olduğunu anlatan Kılıboz, “Almanya tıpta çok gelişmiş bir ülke ama Türk doktorlarımız çok başarılı. İlk ameliyatımı devlet hastanesinde olmuştum ve dizimde en küçük bir sorun kalmadı. Belimdeki sorun da yine bir Türk doktor giderdi. Doktorlarımızla gurur duyuyoruz” dedi.

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.