Hava Durumu

:

:

:

Adil Aktay:İnce’nin Mersin Mitingine Demokrasi Şölenidir

22 Haziran 2018 Cuma 11:51

SONMANŞET.COM- CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Adil Aktay, 20 Haziran Çarşamba günü Mersin'e gelen CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin mitingini değerlendirdi.

Adil Aktay:İnce’nin Mersin Mitingine Demokrasi Şölenidir

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Adil Aktay, 20 Haziran Çarşamba günü Mersin’e gelen CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin mitingini değerlendirdi.

Adil Aktay, düzenlediği Basın toplantısında, “Her yaştan, her meslekten, her kesimden yüz bin kişi büyük bir demokrasi şöleninde buluştu. Tam da Sayın Muharrem İnce’nin, “Herkesin Cumhurbaşkanı  olmak” iddiasına uygun, görkemli bir miting gerçekleştirdik.” Diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“ Son üç mitingini  İzmir, Ankara ve İstanbul'da yapacak olan Sayın İnce'nin, üç büyük şehirden önceki son miting yeri olarak Mersin'i seçmesinin özel bir anlamı vardı. Sayın Muharrem İnce,  çok güçlü bir final yaparak, Anadolu turunu Mersin'le noktalamak  istemişti. İstediği gibi de oldu.  Mersin, Sayın İnce'yi, kelimenin tam anlamıyla bağrına bastı. Mersin'den bütün Türkiye'ye çok güçlü bir değişim rüzgârı esti...

 Dün yaşadığımız eşsiz tabloda emeği geçen herkese, katılan tüm yurttaşlarımıza, özellikle de bugüne kadar başka partilere oy vermiş olan ama dün mitinge gelerek bu buluşmada yer alanlara, Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Örgütü adına teşekkür ediyorum ve şöyle demek istiyorum: Dünkü miting göstermiştir ki, Mersin’de tek adam rejimine karşı olanlara, dürüstlükten, üretip hakça bölüşmekten, özgürce ve barış içinde yaşamaktan yana olanlara mevcut miting meydanı dar gelmektedir. Artık yeni bir miting alanına ihtiyacımız var.

 Sayın İnce’nin bu görkemli mitingi ülkemizi yeniden ayağa kaldıracak ortak aklın, herkesi, her kesimi kucaklıyor olmanın sonucu olan büyük uzlaşmanın Mersin’deki tezahürüdür. Şimdi, bu mitingdeki coşkuyu, heyecanı  24 Haziran günü sandığa taşıma vakti.

 Ülkenin geleceğini tek bir kişiden alıp, millete vermek için, herkesi Pazar günü oy kullanmaya davet ediyorum.  Sandıklara gidelim ve tercihimizi demokrasiden, büyümeden ve hakça bölüşümden yana yapalım. Mersin, demokrasiye sahip çıkma konusunda tarih yazmış bir yerdir. Bu seçimde de öyle olacağını biliyorum. Sandık güvenliği konusunda, biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak her türlü tedbiri aldık.  Herkesin içi rahat olsun. 

Cumhuriyet Halk Partisi olarak kurduğumuz sistemin dışında, gerek  Millet İttifakı olarak, gerekse, demokratik kitle örgütlerinin de içinde bulunduğu Sandık Gücü organizasyonuyla, sağlıklı bir sayımı gerçekleştirmek için dört koldan hazırız.  

 Sandık başlarında  hileye de,  gerginliğe de izin vermeyeceğiz. Sayın Muharrem İnce’nin de dün dediği gibi, çalmayacağız ve çaldırmayacağız. Sandıkta ve hiçbir yerde çalmayacağız ve çaldırmayacağız. Mersin'in demokrasi geleneğine, kardeşlik kültürüne yakışan bir seçim yaşayacağız. Ben, vatandaşlarımızı önce oy kullanmaya, sonra da, pazar günü saat 16’da, oy kullandıkları okullara giderek, sandıklarda  görevli arkadaşlarımıza moral vermeye, destek olmaya çağırıyorum.  Gelin, bir olalım, bütün olalım, bu seçimde milletçe kazanalım.”

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.