Hava Durumu

:

:

:

Adil Aktay CHP Mersin İl Başkanı Oldu

12 Ocak 2018 Cuma 19:59

SONMANŞET GAZETESİ- CUMHURİYET Halk Partisi'nin (CHP) Mersin 36.'ncı Olağan kongresi yapıldı ve avukat Adil Aktay seçimi kazanarak Mersin İl Başkanı seçildi.

Adil Aktay CHP Mersin İl Başkanı Oldu

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET GAZETESİ- CUMHURİYET Halk Partisi’nin (CHP) Mersin 36.’ncı Olağan kongresi yapıldı ve avukat Adil Aktay seçimi kazanarak Mersin İl Başkanı seçildi.

Divan Başkanlığını CHP Grup Başkan vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’in yaptığı CHP Mersin İl Kongresi, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı.

Seçim sonucunda 8 ilçe başkanı ile CHP Mersin Milletvekili D. Fikri Sağlar ve CHP Tarsus Belediye Başkan aday adaylarından Ali Mahir Başarır ile Mustafa Baysan’ın açık destek verdiği Adil Aktay, 341 oyla il başkanı seçilirken, rakibi olan ve Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu ile Seyit Özananar’ın desteklediği  iş adamı Serhat Servet Dövenci  257 oy aldı.

CHP’nin yeni il Başkanı Adil Aktay, sonuçlar açıklandıktan sonra tüm delegelere teşekkür ettive sandıktan CHP’nin zaferinin çıktığını söyledi.

Ali Mahir Başarır listede Kurultay Delegesi seçilirken, İl Yönetimine Tarsus'tan Hasan Ceyran, İlke Özyaşaroğlu, Hüseyin Temizkan ve Suat Tunç girdi.İl Disiplin Kuruluna ise Erdal Aday, Kamel Arabul, Ahmet Beşlik, Şenol Işık, Ali İzci, Semra Kabasakal, Şahin Şen, Mehmet Uğurcan ve Bayram Yağmur seçildi.

Kurultay Delegeliklerine ise Adil Aktay, SerdarAltun, Gökhan Arslan, Mehtap Aslan, Ahmet Barut, Ali Mahir Başarır, Yahya Delil, Asiye Erdener, Burhanettin Erdoğan, Tuncay Gökçel, Bayram Gönenler, Abdurrahman Günay, Mehmet Güner, Ali İlk, Hidayet Oğuz, Musa Taş, Neslihan Togay, Mustafa Tor, Ahu Turgay, Bünyamin Uçar, AliYıldırım ve Kenan Yücesoy seçildi.

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.