Hava Durumu

:

:

:

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde Şehitlik Ziyareti

16 Temmuz 2022 Cumartesi 12:38

SONMANŞET.COM- 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 6'ncı yıldönümünde Mersin'in Tarsus ilçesinde ‘Türkiye Aşkına' temalı anma etkinlikleri kapsamında Şehitlik ziyaret edildi, dualar okundu ve günün anısına fidan dikildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde Şehitlik Ziyareti

 SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 6’ncı yıldönümünde Mersin'in Tarsus ilçesinde ‘Türkiye Aşkına’ temalı anma etkinlikleri kapsamında Şehitlik ziyaret edildi, dualar okundu ve günün anısına fidan dikildi.

Tarsus Şehitliğindeki anma törenine Kaymakam Kadir Sertel Otcu, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Garnizon komutanı üsteğmen Kürşat Can, Belediye Başkan yardımcısı Hakan Yıldırım, Emniyet Müdürü Ebubekir Fil, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Cumhuriyet Başsavcı vekili Osman Tezcan, Tarsus Üniversitesi Rektör vekili Ali Deran, Müftü Ali Can, bazı siyasi partilerin ilçe başkanları, Halk Eğitim Müdürü Mehmet Gürsoy, Tarım ve Orman Müdürü Hayri  Erdoğan, Müze Müdürü Doğukan Bekir Alper ve kurum müdürleri ile şehit yakınları katıldı.

Kur'an-ı Kerim'in okunmasının ardından şehitlerin mezarlarına gül bırakılırken, günün anısına şehitliğe fidan dikildi.

Öte yandan Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Mesajında, "Anayasal düzeni yıkmak, temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmak amacıyla FETÖ/PDY Terör Örgütü tarafından 15 Temmuz 2016 gecesi düzenlenen hain darbe teşebbüsü ve vatanımızı işgal girişimi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine canlarını hiçe sayarak sokaklara ve caddelere akın eden Aziz Milletimizin kararlı duruşu ve demokrasiye sahip çıkma iradesi sayesinde bertaraf edilmiştir" diyen Kaymakam Otcu, şunları kaydetti:

"Kahraman Milletimizin verdiği bu sınav ve günlerce tuttuğu demokrasi nöbetleri bütün dünya tarafından gıpta ile izlenmiştir. Devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri ve Asil Milletimizin mücadele, dua ve destekleriyle; ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadeleden asla taviz verilmeyecektir. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında bir ve bütün olacağız. Birlikte demokrasimize güç verecek, şehitlerimizin aziz hatıralarına ve kanlarıyla aziz kıldıkları bu topraklara sahip çıkmaya devam edeceğiz. Demokrasi uğruna, vatan uğruna, millet uğruna, özgürlük uğruna, milli irade uğruna, ay yıldızlı şanlı bayrak uğruna, milli ve manevi değerler uğruna ve Türkiye Aşkına 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle; 15 Temmuz'un 6. yıl dönümünde, bizlere istiklalimizi ve istikbalimizi sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile 15 Temmuz hain darbe girişiminin seyrini değiştiren ve darbeye karşı direnişin timsali haline gelen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’i ve tüm demokrasi şehitlerimizi ve Bedir’den Malazgirt’e, Çanakkale’den Büyük Taarruza ve 15 Temmuz’dan günümüze kadar şehit verdiğimiz tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yad ederken gazilerimize sağlıklı, huzurlu ömürler diliyor, Aziz Milletimizin Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyorum."

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.