Başkan Seçer ve Türkiye Belediyeler Birliği Heyeti Japonya'da

Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türkiye Belediyeler Birliği ile Japonya Uluslararası İş Birliği Ajansı ile ortak yürütülen ‘Yerelde Afet Risk Azaltma ve Atık Yönetimi Kapasitesinin Artırılması..

YAŞAM Yayın: 03 Ekim 2025 - Cuma - Güncelleme: 03.10.2025 19:11:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

 

SONMANŞET.COM- Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türkiye Belediyeler Birliği ile Japonya Uluslararası İş Birliği Ajansı ile ortak yürütülen ‘Yerelde Afet Risk Azaltma ve Atık Yönetimi Kapasitesinin Artırılması Projesi’ kapsamında Japonya’ya çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

 

Seçer’in başkanlığındaki heyet, kentsel planlama, yeniden inşa, sismik güçlendirme ve enkaz atığı yönetimi gibi önemli konular içeren proje çerçevesinde, Japonya’nın Tokyo, Shibuya, Ishinomaki ve Sendai şehirlerini ziyaret etti.

 

 

 

Heyette, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Katipoğlu, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, TBB Genel Sekreter Yardımcısı Feridun Ulutaş ile TBB uzmanları yer aldı. Heyet, Japonya’nın afet yönetimi uygulamalarını yerinde inceleyerek, yeniden toparlanma sürecinde edinilen deneyimlerden faydalandı.

 

 

 

Tokyo Büyükelçiliği ve Shibuya Belediyesi ziyareti

 

Heyet Tokyo’da ilk olarak Türkiye’nin Tokyo Büyükelçisi Oğuzhan Ertuğrul’u ziyaret etti. Ardından Shibuya Belediyesinde Kentsel Dönüşüm Koordinatörü Morita Katsuya Yukohiro heyete sunum yaparken, Shibuya İstasyonu çevresindeki kentsel dönüşüm ve yeniden yapılanma alanlarında incelemelerde bulunuldu.

 

 

 

2011 Depremi ve tsunami etkileri yerinde görüldü

 

Heyet, 2011’deki Büyük Doğu Japonya Depremi ve tsunaminin etkilediği Ishinomaki şehrinde Afet Anıt Müzesi ve hasar gören Kadonowaki İlkokulunu ziyaret etti. Ayrıca, Machuzukuri Manbow Şirketi Kentsel Gelişim Birim Müdürü Tomohiro Kariya, yeniden yapılanma ve bölgeyi canlandırma çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

 

 

Sendai’de afet planları ve eğitim uygulamaları

 

Sendai Belediyesi ile yapılan toplantıda Bölgesel Afet Önleme Planı, kurumlar arası koordinasyon ve vatandaşlara yönelik eğitim çalışmaları ele alındı. Katılımcılar, Sendai Şehri Kriz Yönetim Bürosu Afet Azaltma Teşvik Biriminin sunduğu VR gözlükler aracılığıyla deprem simülasyonu ile olası senaryoları deneyimledi.

 

 

 

JDTS ve katı atık yönetimi uygulamaları

 

TBB heyeti, Japonya Afet Müdahale Sistemleri Genel Şirketler Birliği (JDTS) tarafından yapılan sunum ile 2011 depremi sonrası uygulanan atık yönetimi stratejileri hakkında bilgilendi. Asbest içeren yapı malzemelerinin bertarafı gibi kritik konulara dair iyi uygulama örnekleri paylaşıldı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google.com, pub-4098627515605503, DIRECT, f08c47fec0942fa0