Barış Mahallesinde Hak Sahipleriyle Anlaşma Yüzde 90’ı Aştı

SONMANŞET.COM- Kent merkezini değiştirecek yerinde kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar da hızla sürüyor.

EKONOMİ Yayın: 29 Aralık 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 29.12.2021 22:11:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- Kent merkezini değiştirecek yerinde kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar da hızla sürüyor.

BARIŞ MAHALLESİ’NDE HAK SAHİPLERİYLE ANLAŞMA YÜZDE 90’I AŞTI

Mersin kent merkezinde yer alan Barış Mahallesi’nde başlayan yerinde kentsel dönüşüm projesinde büyük bir yol alındı. Mahalle sakinleri ile devam eden görüşmeler sonucu, arsa alanı üzerinden hak sahiplerinin yüzde 90,64’ü ile anlaşma sağlandı. Anlaşılan hak sahiplerinin yüzde 80.46’sının da tapu devir işlemleri tamamlandı.

Barış Mahallesi’nde yeni ve modern bir yaşam alanı yükselecek

Mersin’in değişim ve dönüşümünün, Akdeniz’in değişiminden geçtiğinin altını her fırsatta çizen Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Barış Mahallesi'nde gerçekleşen yerinde kentsel dönüşüm projesine ilişkin bir değerlendirme yaptı. Örnek proje ile kent merkezinde yepyeni, modern ve güvenli yapıların bulunduğu bir mahallenin yükseleceğini vurgulayan Başkan Gültak; “Çay Mahallesi’nin ardından Akdeniz’i değiştirecek olan ikinci proje olan Barış Mahallesi Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi’nde, arsa alanı üzerinden hak sahiplerinin yüzde 90,64’ü ile anlaşma sağlandı. Anlaşma yapılan hak sahiplerinin de yüzde 80.46’sının tapu devir işlemleri tamamlandı” dedi.

415 konut, 45 işyeri, kültür merkezi, cami, kreş ve spor alanları

Başkan Mustafa Gültak; her yönüyle modern ve kent yaşamının gerektirdiği tüm sosyal ve kültürel donatı alanlarının yer alacağı bir mahallenin inşa edileceği Barış’ta, önümüzdeki haftalar içinde temel atma işinin başlayacağını da belirterek; “Projede 415 konut, 45 işyeri, 1 cami, 1 kreş 1 de kültür evimiz var. Ayrıca otoparkları, peyzaj alanları, spor alanları ile kent merkezinde yepyeni bir mahalle yükselecek” diye konuştu.

Başkan Gültak; “Kentimizin değişimi için her türlü siyasi riski aldık”

Sözlerini; “Akdeniz ilçemiz, Mersin'in kalbi diyoruz. Fakat şehrimiz yıllardır değişmemişti ancak artık değişim ve dönüşüm başladı” şeklinde sürdüren Başkan Gültak; “Uzun uğraşlar sonucu 1 yıl içinde bu noktaya geldik. Barış Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarımızın memnuniyet ve heyecanı, doğru bir yol üzerinde olduğumuzu gösteriyor. Tabi bu işleri yapabilmek kolay değil. Zira belediye başkanları için siyasi riskler taşır. Ancak biz, ilçemizin ve nihayetinde kentimizin değişimi ve yenilenmesi amacıyla bu risklerin tümünü aldık” ifadelerini kullandı.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
google.com, pub-4098627515605503, DIRECT, f08c47fec0942fa0